Bibliothecaris Noord-Hollands Archief (36 uur per week)

Bij het Noord-Hollands Archief geloven wij in de onschatbare waarde van archieven voor onze samenleving. Ze zijn onmisbaar voor een gezonde democratie en een goed werkende overheid. Archieven verschaffen kennis en geven burgers een basis, die hen steviger doet staan. We zijn een deskundige partner voor overheden bij het borgen van de duurzame toegankelijkheid en betrouwbaarheid van hun archieven en fungeren bovendien als hét informatiecentrum voor de geschiedenis van Noord-Holland en gemeenten in Kennemerland en Amstel- en Meerlanden. Het Noord-Hollands Archief heeft een aantal prachtige en eeuwenoude bibliotheekcollecties in beheer. De grootste collectie is van het archief zelf, aangelegd als documentaire achtergrond- en bronnencollectie bij de archieven. Verder beheert het Noord-Hollands Archief de collectie van de Bibliotheek Zuid- Kennemerland, bestaand uit de Oude Boekerij en de Bijzondere Collecties. Tenslotte zijn er de collecties Koninklijke Joh. Enschedé en de boekcollectie van de voormalige bibliotheek Heemstede. Deze collecties zijn allemaal op verschillende manieren ontsloten en toegankelijk gemaakt.

Voor ons team archieven en collecties zoeken wij een bibliothecaris met historisch bewustzijn die onze collectie met kennis en kunde beheert voor 36 uur per week.

Wie ben jij?
Je hebt een passie voor boeken, kennis van boekgeschiedenis en van historische bibliotheekcollecties. Onze collectie kan jij door jouw kennis en ervaring in de juiste historische context plaatsen. Door deze kennis ben jij ook in staat om een visie op het acquisitiebeleid voor de bibliotheekcollectie te ontwikkelen. Kennisuitwisseling en samenwerking met je directe collega en de collega’s van andere afdelingen is erg belangrijk. Veerkracht en aanpassingsvermogen behoren tot jouw talenten. De informatie die je beheert draag je graag uit. Communicatieve vaardigheid is daarom een vereiste. Dat je zorgvuldig en gestructureerd te werk gaat en beschikt over analytisch inzicht is bij deze functie vanzelfsprekend.

Wat ga je doen?
Je houdt je bezig met de diverse bibliotheekcollecties die het Noord-Hollands Archief in beheer heeft en coördineert de bibliotheekcollecties samen met de conservator van de Oude Boekerij en Bijzondere Collecties. Tot jouw werkzaamheden horen de verwerving van nieuwe bibliotheekmaterialen, in aansluiting op de beheerde collecties. Hiervoor is recentelijk een bibliotheekplan opgesteld. De kennis en informatie over de (historische) bibliotheek deel jij met de collega’s en levert zo een bijdrage in de informatievoorziening van ons publiek. Tot de taken van de bibliothecaris horen bovendien de postafhandeling en lidmaatschappen/abonnementen van o.a. de Historische Verenigingen in het verzorgingsgebied van het Noord-Hollands Archief. Ook het invoeren van bibliografische beschrijvingen in de verschillende systemen (MAIS Flexis, WorldCat/WorldShare) hoort hierbij.

Welke kennis en ervaring neem jij mee?
Jij hebt een afgeronde HBO- opleiding op het gebied van bibliotheek, documentatie en informatiebewerking en hebt gespecialiseerde kennis van bibliografische systemen. Je kunt gedetailleerde titelbeschrijvingen – ook van oudere drukken – vervaardigen en bent bekend met systemen zoals MAIS Flexis en WorldCat/WorldShare. Je hebt een historisch bewustzijn en aantoonbare belangstelling voor historische collecties.

Ons aanbod
Het Noord-Hollands Archief is een open en toegankelijke organisatie. Een fijne werkomgeving waar je je vak met passie kunt uitoefenen en samen met anderen resultaten kunt behalen. Wij werken vanuit hartje Haarlem en hebben twee prachtige locaties, de oudste kerk van Haarlem, de Janskerk, en het onder architectuur gebouwde pand aan de Kleine Houtweg. Onze organisatie is volop in beweging en biedt goede mogelijkheden om je te ontwikkelen, ook met opleiding en training. Het salaris is bij een 36-urige werkweek maximaal € 4.048,- bruto per maand (schaal 9) en een Individueel Keuzebudget van 17,05% (salaristabel oktober 2020). De generieke functie is vakspecialist B. Het Noord-Hollands Archief kent uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en een eigentijds personeelsbeleid. De CAO voor ambtenaren van samenwerkende gemeentelijke organisaties (SGO) is van toepassing. Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Patrick Vlegels, hoofd archief- en collectiebeheer (tel. 06-30191222). Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Simone Beemsterboer, hoofd personeel en organisatie (tel. 06-23396042). Alle informatie over het Noord-Hollands Archief vind je op onze website, www.noord-hollandsarchief.nl.

Solliciteren
We ontvangen je sollicitatie (motivatiebrief en curriculum vitae) graag uiterlijk 21 maart 2021. Stuur deze samen in een pdf-bestand naar vacatures@noord-hollandsarchief.nl t.a.v. Lieuwe Zoodsma, directeur. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 25 maart 2021, het arbeids-voorwaardengesprek op 1 april 2021. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs

Geef een antwoord
Gerelateerde berichten