Bibliotheek IJmond Noord zoekt een Manager Dienstverlening

per 1 december 2021 voor 32-36 uur per week

Wie zijn wij?

Bibliotheek IJmond Noord biedt alle inwoners toegang tot een laagdrempelige, aangename, veilige openbare omgeving. Wij hebben een vestiging in Beverwijk, een in Heemskerk en een jeugdservicepunt in Wijk aan Zee. Wie van jongs af aan leest, ontwikkelt zichzelf en verruimt zijn blik.

We leveren een actieve bijdrage aan de maatschappelijke participatie van alle inwoners en stimuleren mensen om kennis te vergaren voor hun persoonlijke ontwikkeling.

De komende jaren wordt de ingezette koers van klassieke naar maatschappelijke en educatieve bibliotheek verder vormgegeven. De bibliotheek werkt daarbij samen met educatieve, sociale, maatschappelijke en culturele organisaties.

We verlenen deze dienstverlening met 29 medewerkers en 70 vrijwilligers.

De huidige manager heeft besloten met ingang van 2022 met pensioen te gaan. We zoeken iemand die met flair haar werkzaamheden voortzet en verder uitbouwt.

Wie ben jij?

 • Je bent een vernieuwende, ervaren manager en weet interne en externe ontwikkelingen te vertalen naar mogelijkheden en kansen voor de bibliotheek; je doet dat met maatschappelijke sensitiviteit.
 • Je hebt aantoonbare kennis van en affiniteit met de kernactiviteiten van de bibliotheek. Zowel de dienstverlening in het maatschappelijke en educatieve veld als de bibliotheekcollectie vallen onder jouw verantwoordelijkheid.
 • Je bent daadkrachtig, betrokken, ondernemend en benaderbaar.
 • Je hebt een hbo-werk- en -denkniveau.
 • Je beschikt over het vermogen om een breed netwerk te bouwen en te onderhouden; je zoekt als cultureel ondernemer samenwerking met relevante partijen.
 • Je beschikt over empathisch vermogen waardoor je in staat bent om voor de medewerkers en vrijwilligers een omgeving te creëren waar iedereen met plezier werkt, de eigen deskundigheid kan benutten en weet welk steentje hij/zij bijdraagt.
 • Als lid van het managementteam ontwikkel je beleid en schrijf je plannen; je realiseert op efficiënte wijze doelstellingen en activiteiten, die vastgelegd worden in meerjarenplannen.

Wat bieden wij?

 • Wij zijn een maatschappelijke organisatie met een open en prettige sfeer waar hard wordt gewerkt en informele ontmoeting op waarde wordt geschat.
 • Je krijgt een contract voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.
 • Je wordt ingeschaald in schaal 10 volgens de CAO Openbare Bibliotheken.
 • Wij kennen goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een gunstige pensioenregeling.

Enthousiast over de vacature?

Je kunt reageren tot en met dinsdag 21 september 2021 via vacatures@obijmond.nl. Je kunt je sollicitatie richten aan Petra Bakker.

Mocht je meer willen weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij de huidige manager Marlies Sipkes, tel. 0251 261886.

Heb je vragen over de procedure, richt je dan tot de directeur-bestuurder Petra Bakker, tel. 0251 261880.

De gesprekken vinden plaats op locatie, uiteraard met inachtneming van de geldende coronamaatregelen van de overheid, in de eerste week van oktober. Een referentiecheck kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Wij zoeken graag zelf naar geschikte kandidaten voor deze vacature. We werken niet met recruiters of bureaus..

Geef een reactie
Gerelateerde berichten