Stichting Lezen is op zoek naar een Teamleider Bedrijfsvoering

Stichting Lezen is het landelijke kenniscentrum voor leesbevordering en literatuureducatie en werkt aan versterking van de leescultuur. Stichting Lezen stimuleert (wetenschappelijk) onderzoek om oplossingen te kunnen bieden ter ondersteuning van beleid en leesbevordering thuis, in de kinderopvang, het onderwijs, de bibliotheeksector en het boekenvak.

Stichting Lezen coördineert tevens de leesbevorderingsprogramma’s BoekStart (0-4 jaar), de Bibliotheek op school (4-20 jaar) en de leesbevorderingsnetwerken. Deze drie onderdelen zijn onder de noemer Kunst van Lezen ontwikkeld in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek.

Stichting Lezen zoekt een teamleider bedrijfsvoering voor 32 uur per week

Het zwaartepunt ligt bij de financiële en projectorganisatie, personeel, het secretariaat en overige interne zaken.

Werkzaamheden

De teamleider bedrijfsvoering coördineert de financiële en personele organisatie, de projectadministratie en alle overige interne zaken, zoals ICT, inkoop, huisvesting, facilitair.

Functie-eisen

Kennis en ervaring:

• Aantoonbare brede kennis van en ervaring met modern financieel beleid en het inrichten en toepassen van een eigentijdse financiële/materiële bedrijfsvoering en planning-en-controlcyclus.

• Ervaring met financiële verantwoording aan subsidieverlenende organisaties.

• Vaardigheid in het controleren, verzamelen en ordenen van relevante data, het analyseren van de verkregen informatie, en het adviseren over een financiële strategie.

• Visie op en ervaring met P&O, ervaring opgedaan in vergelijkbare organisatie.

• Succesvolle leidinggevende werkervaring van minimaal 5 jaar in een vergelijkbare functie en organisatie.

• Kennis van en inzicht in organisatorische en functionele verhoudingen van de organisatie.

• Universitair werk- en denkniveau en een relevante opleidingsachtergrond op minimaal hbo+-niveau.

Competenties:

We verwachten van onze medewerkers dat ze goed kunnen samenwerken en collegiaal zijn; dat ze nieuwe informatie gemakkelijk in zich opnemen en toe weten te passen; dat ze zich bewust zijn van behoeften van anderen in de organisatie en dat ze proactief zijn. Specifiek voor deze functie vragen wij daarnaast dat je kunt leidinggeven, accuraat bent, integer, ondernemerschap toont en stressbestendig en resultaatgericht bent.

Een indicatie voor het salaris is € 4.000 – € 5.000 bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De hoogte van het salaris is afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring.

Informatie en sollicitatie

Voor nadere informatie verwijzen wij naar lezen.nl. Of neem contact op met de directeur-bestuurder van Stichting Lezen, Gerlien van Dalen. Telefoonnummer: 020 – 623 05 66.

Je reactie zien we graag uiterlijk 28 november 2021 tegemoet. Je kunt je sollicitatie, met zowel je motivatiebrief als cv in de bijlage, mailen naar info@lezen.nl, met als onderwerp ‘teamleider bedrijfsvoering’.

Geef een antwoord
Gerelateerde berichten