Donderdag 21 oktober VOGIN-IP-lezing 2021

Het programma van de VOGIN-IP-lezing 2021, op 21 oktober in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), is grotendeels opgetuigd en bekend. Het bestaat uit een deel lezingen en workshops. Je kunt je vanaf vandaag aanmelden op de website.

Sinds vorig jaar maart zullen de meesten van u waarschijnlijk geen live evenement op ons vakgebied meer meegemaakt hebben. En dus ook niet live hebben kunnen bijpraten met vakgenoten. Laat daarom de VOGIN-IP-lezing op 21 oktober bij de OBA weer het eerste – en alleen daardoor al memorabele – evenement zijn waar we met zijn allen naartoe gaan.

Bent u toch nog wat huiverig in verband met uw veiligheid? Daar houdt de organisatie uiteraard rekening mee. Bij de OBA worden de nieuwste officiële richtlijnen in acht genomen. Dat houdt in dat intussen alle zalen weer volledig gebruikt mogen worden, maar dat bij binnenkomst wel de Corona Check app verplicht zal zijn.

Maar memorabel wordt ons evenement natuurlijk vooral weer door de kwaliteit van het programma. Over de keynote sprekers informeerden we u eerder al:

  • Professor Antal van den Bosch zal het hebben over neurale taalmodellen. Recente wetenschappelijke doorbraken op dat terrein hebben onder meer de basis van Google’s zoekalgoritme ingrijpend beïnvloed. Bijbehorende raadselachtige acroniemen als BERT, MUM en GPT-3 zal Antal voor ons ontraadselen.
  • Tweede keynote spreker professor Zeno Geradts is digitaal forensisch onderzoeker. Hij komt een lezing geven over methoden om deepfake video’s automatisch als zodanig te herkennen. Dat zo foutloos mogelijk te doen is een heilige graal voor zowel factcheckers als forensisch onderzoekers.
  • Daarnaast zijn er nog zes lezingen over minstens even actuele en interessante onderwerpen die je niet op elk congres op ons vakgebied tegenkomt.

 Om ook nog eens op alle acht workshops in te gaan kost wat veel ruimte, maar op een paar voor VOGIN-IP nieuwe onderwerpen willen we toch heel kort nog even de aandacht vestigen:

  • Erik Elgersma over de do’s en don’ts bij het opzetten van een informatiedienst.
  • Met Frank Huysmans ga je aan de gang met het analyseren van datasets.
  • Bij Joyce van Aalten leer je nog betere Infographics te maken.
  • Nees Jan van Eck maakt je wegwijs in een applicatie om biibliometrische gegevens te visualiseren.

 Voor uitgebreide beschrijvingen van alle lezingen en workshops, voor het hele programma en uiteraard voor aanmelding, kunt u terecht op onze website https://vogin-ip-lezing.net/. Daar ook een blog met aanvullende informatie over de onderwerpen van het congres.

Geef een reactie
Gerelateerde berichten