Boekenspektakel tijdens Parkinson Weekend in Bibliotheek Mariënburg

Neuroloog en Parkinsonexpert Bas Bloem (c) Radboudumc.jpg

Op zaterdag 23 en zondag 24 september vindt in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen een Parkinson boekenspektakel plaats. Het programma is onderdeel van het Parkinson Weekend, een initiatief van Parkinson-expert Bas Bloem (Radboudumc). De ziekte van Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte van de wereld. In de Nijmeegse stadsbieb aan de Mariënburg vinden gesprekken met auteurs en ervaringsdeskundigen, workshops, voordrachten en boekpresentaties plaats. De toegang is gratis. 

Aanleiding voor het Nijmeegse Parkinsonweekend is de NWO Stevinpremie die Parkinson-expert Bas Bloem (Neuroloog Radboudumc) en zijn team toegekend kregen. Er zijn van 22-24 september talloze activiteiten voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun naasten en alle andere geïnteresseerden.

Op zaterdag 23 september geven Parkinsonpatiënten in Bibliotheek Mariënburg boekentips en vertellen over hun ervaringen met deze ziekte. Zo is er een interview met de auteurs Janneke den Ouden en Paul Verheij over het leven met Parkinson, waarin ze ook een fragment voorlezen uit hun boeken. Ook komen diverse andere auteurs aan het woord die boeken over Parkinson schreven. Op zondag 24 september is er o.a. een panelgesprek met de auteurs van het boek ‘Yoga4Parkinson’, over de baat die Parkinsonpatiënten bij yoga kunnen hebben. Verder nemen psychiaters Odile van den Heuvel en Sonja Rutten de bezoekers via een reeks ontroerende, aangrijpende en komische waargebeurde verhalen mee in hun dagelijkse werk met Parkinsonpatiënten.

Gratis aanmelden
Het hele programma van het boekenspektakel in Bibliotheek Mariënburg is te vinden op www.obgz.nl/agenda. Hier kun je je ook gratis aanmelden. Kijk voor meer informatie over het Parkinson Weekend op de website van Into Nijmegen: www.intonijmegen.com/parkinson-weekend.

Gerelateerde berichten