De Bibliotheek Gelderland Zuid in actie voor 3FM Serious Request

In de week voor kerst staat Het Glazen Huis van 3FM op de Grote Markt in Nijmegen. 3FM-dj’s halen dit jaar geld op voor Stichting ALS. De Bibliotheek Gelderland Zuid doet mee met de actie en organiseert een ‘lezergame’-toernooi voor jongeren en volwassenen in Bibliotheek Mariënburg. Ook kunnen bezoekers bij illustrator Jelko Arts en dichter Wout Waanders een persoonlijk plaatje aanvragen. Alle opbrengsten gaan via 3FM naar Stichting ALS. 

Van 17 tot en met 24 december bivakkeren 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman in het Glazen Huis in het centrum van Nijmegen. Ze halen geld op voor Stichting ALS door 24 uur per dag live radio te maken en platen te draaien tegen donaties. De Bibliotheek Gelderland Zuid haakt aan bij deze actie door geld in te zamelen via een lezergametoernooi in de bieb en ‘Het Plaatjespaleis’. 

Lezergamen
Bezoekers kunnen op dinsdagavond 19 december vanaf 19.00 uur lasergamen tussen de boekenkasten in Bibliotheek Mariënburg. Dit ‘lezergamen’ doe je met een team van vijf personen. Elk team speelt drie rondes van ongeveer 10 minuten. Aan het eind van de avond wint het team met de meeste punten. Er zijn groepstickets van € 50,- te koop voor vijf personen en individuele tickets voor € 12,50. Mensen met een individueel ticket worden bij elkaar ingedeeld in een team. Tickets zijn te koop via www.obgz.nl/agenda. Het lezergametoernooi duurt tot uiterlijk 23.00 uur. De ‘gamemasters’ deze avond zijn ‘BiebBoy’ Kees Meulendijks en oud-medewerker Lieteke Aalbers. 

Het Plaatjespaleis
De bibliotheek is natuurlijk dé plek waar je terechtkunt voor plaatjes. Niet in de vorm van muziek, maar wel voor prachtige platen uit bijvoorbeeld prentenboeken of strips. Op vrijdag 22 december kunnen bezoekers tussen 11.00 en 16.00 uur in Bibliotheek Mariënburg een gepersonaliseerd plaatje aanvragen. Illustrator Jelko Arts en dichter Wout Waanders improviseren op basis van de input van de bezoeker een uniek plaatje om mee naar huis te nemen. Wat dat mag kosten? Dat bepaal je als bezoeker helemaal zelf. Betalen kan via een QR-code.

Stichting ALS
De opbrengst van zowel het lezergamen als het Plaatjespaleis doneert de bibliotheek aan 3FM Serious Request. ALS (amyotrofische laterale sclerose) is een dodelijke zenuw/spierziekte waarbij spieren één voor één uitvallen. Stichting ALS Nederland financiert wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS en de daaraan verwante ziekten PSMA en PLS. 

Gerelateerde berichten