IP, vakblad voor informatieprofessionals ook als digitaal magazine verschenen

Onze collega’s van IP, vakblad voor informatieprofessionals hebben een primeur: IP verschijnt voortaan ook digitaal. Bibliotheekblad volgt deze ontwikkelingen van ons zusterblad op de voet en in de loop der tijd zal Bibliotheekblad ook hybride gaan verschijnen. De datum daarvan is nog niet bekend.

Lezers van IP hebben het laatst verschenen nummer ook als digitaal magazine gekregen. Het is een voorproefje op de hybride IP in 2022. Abonnees gaan het blad namelijk negen keer per jaar ontvangen zoals gebruikelijk, maar dan vijf keer digitaal en vier keer op papier. De digitale IP zal als versleutelde link naar de abonnees worden verstuurd.

Nieuwsgierig naar de digitale IP #9? Klik dan op onderstaande button.

Voordelen

Voordeel van de hybride vorm is dat je de digitale bladen kunt lezen wanneer je maar wilt, op welk device dan ook. De artikelen zijn dynamisch en modern vormgegeven, en bevatten links naar meer informatie zoals bronnen, websites, blogs, vlogs, video’s en podcasts, wat vakgenoten de mogelijkheid biedt hun bijdragen nog grondiger te documenteren en jou nog beter en breder te informeren.

Bovendien is er, zeker door het thuiswerken, meer behoefte ontstaan aan het plaatsonafhankelijk (online) lezen van IP. Met deze stap gaat het blad dus mee in de digitale transformatie waar de sector zich volop in bevindt.

Maar IP gelooft ook nog steeds in papier, in het fysiek zichtbaar zijn door simpelweg op koffietafel, bureau of aanrechtblad te liggen. Daarom eens per kwartaal ook een papieren magazine. Samen met de opgefriste website, het online archief, de nieuwsbrief, podcast en sociale media is IP klaar voor 2022.

Heb je vragen, opmerkingen of tips, mail dan naar redactie@informatieprofessional.nl

Gerelateerde berichten