SCHUNCK wint Grenslandprijs 2024 voor grensoverschrijdend Taaldorp-project 

SCHUNCK heeft de Grenslandprijs 2024 gewonnen voor het innovatieve Taaldorp-project. Dit project, dat jongeren helpt hun taalvaardigheden te ontwikkelen in realistische gespreksomgevingen, werd erkend voor zijn bijdrage aan de grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederland en Noordrijn-Westfalen. 

Het Taaldorp-project, dat sinds 2022 in samenwerking met ISK Emma succesvol wordt georganiseerd, simuleert situaties waarin jongeren gesprekken voeren in een voor hen vreemde taal zoals Nederlands, Duits of Frans. Door deze levensechte situaties verbeteren jongeren hun taalvaardigheden, ontwikkelen ze meer zelfvertrouwen en sociale vaardigheden, en krijgen ze een beter begrip van verschillende culturen. De praktische toepassing van de taal motiveert deelnemers om zich verder te ontwikkelen en de taal in het dagelijks leven te gebruiken. 

Projectleider Eddy Thonon, die de prijs namens SCHUNCK in ontvangst nam, reageerde enthousiast: “We zijn heel blij met het winnen van deze prijs. Het laat zien hoe belangrijk taalvaardigheid is, en dat onze inzet gezien en gewaardeerd wordt. Het prijzengeld gaan we gebruiken om het project nog verder te professionaliseren en de setting waarin de deelnemers verschillende gesprekken oefenen, nog realistischer te maken.” 

Wat is de Grenslandprijs?
De Grenslandprijs zet projecten die de band tussen Nederland en Noordrijn-Westfalen versterken in het zonnetje. De prijs, die dit jaar voor de vijfde keer wordt uitgereikt, benadrukt het belang van grensoverschrijdende samenwerking en moedigt projecten aan die de buurlanden dichter bij elkaar brengen. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 5.000 euro, dat op 26 september 2024 tijdens de Grenslandconferentie in Krefeld zal worden uitgereikt. 

De volgende editie van Taaldorp vindt plaats van 1 t/m 4 april 2025. SCHUNCK nodigt vrijwilligers uit om bij te dragen als gespreksleiders, en zo de realistische ervaring voor de deelnemers te versterken. Geïnteresseerden kunnen zich bij SCHUNCK melden. 

Gerelateerde berichten