NBD Biblion benoemt Jos van Leeuwen tot Directeur-Bestuurder (ad interim)

NBD Biblion kondigt aan dat de tijdelijke opvolging van de Directeur-Bestuurder is ingevuld. Per 1 december start Jos van Leeuwen en volgt daarmee huidig Directeur-Bestuurder Nina Nannini op, die vorige week bekendmaakte te zullen vertrekken.    

Jos van Leeuwen brengt een ruime ervaring mee vanuit zowel de private als (semi-)publieke sector. Met zijn bedrijfskundige achtergrond heeft hij diverse leidinggevende posities vervuld, variërend van algemeen management tot business unit management en operations. Hij staat bekend als een ondernemende en resultaatgerichte leider met oog voor strategie en innovatie.   

Gedurende de komende zes maanden zal Jos van Leeuwen zich, in nauwe samenwerking met het MT, richten op de continuering en verdere uitvoering van de strategie. Daarbij ligt de focus op het behouden en versterken van duurzame relaties met onze klanten en partners en de doorontwikkeling en implementatie van (digitale) innovaties.  

Jos van Leeuwen verheugt zich op zijn nieuwe rol bij NBD Biblion. “Ik kijk ernaar uit om samen met het MT en de medewerkers van NBD Biblion te werken aan de belangrijke missie van de organisatie. We helpen mensen verder door bibliotheken te ondersteunen als dé servicepartner, zowel met fysieke boeken als met digitale innovaties. Het is betekenisvol werk waar ik ook graag mijn schouders onder zet.” 

Met deze benoeming heeft het voltallige MT en de Raad van Toezicht vertrouwen in een succesvolle overgangsperiode waarin de ingezette koers wordt voortgezet en verder wordt uitgebouwd.  Barbara de Greeff, voorzitter van de Raad van Toezicht van NBD Biblion “We zijn verheugd dat we op deze korte termijn een zeer geschikte kandidaat hebben gevonden om de rol van Directeur-Bestuurder tijdelijk in te vullen.”

Gerelateerde berichten