Barts Boeken Club (25 mei)

(Video onder bericht)

Op woensdagavond 25 mei is er weer een nieuwe Barts BoekenClub. (BBC). Te gast zijn Lucas Zandberg, Splinter Chabot en vele anderen. 

Lucas Zandbergkomt praten over zijn nieuwe roman De geschiedenis van mijn onvoorstelbare ouderdom. Hierin vertelt hij het verhaal van Renée, een verarmde telg uit een voornaam geslacht. Ze lijkt als twee druppels water op haar moeder Hélène. Als deze onverwacht sterft bedenkt Renée met haar man een plan om geen erfbelasting hoeven te betalen. Renée neemt de identiteit van haar moeder aan. Met verstrekkende gevolgen. Het verhaal is geïnspireerd op de recente controverse rondom Jeanne Calment (1875-1997), de oudste mens ooit.

Met zijn debuut Confettiregen stond Splinter Chabot maandenlang op de bestsellerslijst. als de Hemel genoeg ruimte heeft is zijn nieuwe roman. Het gaat over twee vrienden Magnus en Elias, die samen op reis gaan. De route is uitgestippeld, de bestemming staat vast. Hun tocht voert langs verschillende plekken. Tijdens de wandeltocht leren deze twee jongens naar zichzelf kijken, naar elkaar kijken. Hoe ze hun eigen levens en de wereld om hen heen zien. 

Met verder livemuziek door Mattijs Verhallen en BBC Proza Pitch, hét podium voor debuterende schrijvers. 

BBC duurt van 20.00u uur tot 22.00u. Tijdens pauze én nazit is er boekverkoop en meet & greet met auteurs. Toegang bedraagt € 13,50. Kaartjes zijn te verkrijgen via bettyasfaltcomplex.nl 
NB: Wegens verbouwing Betty Asfalt Complex vindt BBC plaats in theater Perdu (Kloveniersburgwal 86, Amsterdam)

Een gedeelte van de vorige BBC, het gesprek met Midas Dekkers, is hieronder terug te kijken.

Gerelateerde berichten