Beeld en Geluid en Jef Rademakers brengen ode aan oeuvre Gerard Reve

Op zondagmiddag 20 maart brengen Beeld en Geluid en Jef Rademakers een ode aan het oeuvre van schrijver en mediafiguur Gerard Reve (1923 – 2006) in het programma De Heiligverklaring van Gerard Reve. Fragmenten uit onder andere KlasgenotenGerard Reve: alleen op de wereld en Zo is ‘t toevallig ook nog ‘ns een keer, worden afgewisseld met favoriete citaten van bekende Nederlandse en Vlaamse Revianen uit het werk van de dichter, romancier en brievenschrijver.

Bekende gasten
Te gast in het programma zijn onder anderen schrijvers Aleid Truijens, Christophe Vekeman en P.F. Thomése, cabaretiers Herman Finkers en Diederik van Vleuten, programmamakers Koos Postema en Paul Haenen, actrice Sigrid Vinks, oud-politicus Bram Peper en Simon van de Ben, de kleinzoon van Simon Carmiggelt die een levendige herinnering heeft aan de spannende vriendschap tussen zijn grootouders en Gerard Reve. 

Volgend jaar vieren we zijn honderdste geboortedag, het onlangs verschenen boek Zeer Fijne Boy, brieven aan Jef R (1986 – 1997) is inmiddels aan de derde druk toe. Beleven we de zoveelste Reve-revival of is zijn houdbaarheidsdatum verstreken? De schrijver hield er ernstig rekening mee dat hij na zijn dood heilig zou worden verklaard. Oordeel zelf tijdens de Reve-middag op zondag 20 maart, van 14:00 tot 17:00 uur bij Beeld en Geluid in Hilversum. Meer informatie en tickets: klik HIER.

Gerelateerde berichten