Bert Ummelen overleden

De redactie van Bibliotheekblad ontving het trieste bericht van het overlijden van Bert Ummelen. Bert Ummelen(1948) was in het verleden onder meer adjunct-hoofdredacteur van De Gelderlander en Amerika-correspondent voor de toenmalige VNU-dagbladen. Na het krantenleven publiceerde hij beschouwingen en interviews over twee zaken die hem na aan het hart lagen: zorg in de laatste levensfase en de transitie van het openbaar bibliotheekwerk. Hij was tevens bestuurslid van het Louis Paul Boon Genootschap.

Bert heeft de afgelopen jaren regelmatig artikelen geschreven voor Bibliotheekblad. Zo interviewde hij voor ons onder anderen Agnes Jongerius en Ahmed Marcouch. Nog niet zo lang geleden inventariseerde hij de bibliotheekwetgeving in andere Europese landen.

Samen met Richard Grol schreef hij het boek Onvoltooid verleden’ (ondertitel: ‘Ouderen overdenken hun werkzame leven en wat daarna kwam, wie ze waren en wie ze nu zijn’). In samenwerking met Jaap Schuurmans ontstond ‘Wat nu?’, ondertitel: Gids voor wie te maken krijgt met ongeneeslijke ziekte. Recent verscheen van zijn hand ‘Melancholie’, dat hij zelf omschreef als ‘verhalen om mezelf wat af te leiden van de zorgen en het ongerief waar het leven van een kankerpatiënt nu eenmaal vol mee zit’.

De redactie van Bibliotheekblad wenst de nabestaanden veel sterkte toe.

Geef een reactie
Gerelateerde berichten