Bibliotheek Deurne is geopend

(Video onder bericht)

Op maandag 4 september werd Bibliotheek Deurne (onderdeel van de Bibliotheek Helmond-Peel) geopend in het Huis voor de samenleving. Vanaf 10.00 uur stonden de medewerkers van de bibliotheek klaar om bibliotheekleden en andere geïnteresseerde bezoekers te verwelkomen en wegwijs te maken.

In twee weken tijd is er veel werk verzet. Alle boeken zijn verhuisd van het Cultuurcentrum, de oude locatie, naar de nieuwe locatie in het Huis voor de samenleving. Deze locatie bevindt zich aan de Markt, het hart van het centrum van Deurne. Sinds 4 september is het weer mogelijk om materialen te lenen, een krantje te lezen of te werken of studeren in de bibliotheek.

De eerste geluiden van leden en bezoekers zijn positief. De ruime opzet bevalt erg goed. “Al is het wel weer zoeken waar alles staat,” zo geeft een van de geïnteresseerde eerste bezoekers toe. Het grootste deel van de volwassen collectie heeft een plaats gekregen in de centrale hal van het Huis voor de samenleving. De jeugdboeken en de klantenservice zijn te vinden in een gedeelte dat bereikbaar is via een doorgang aan de linkerzijde van de centrale hal. Medewerkers van de bibliotheek zijn aanwezig en te herkennen aan een badge met het logo van de bibliotheek erop. Zij wijzen bezoekers graag de weg.

Gerelateerde berichten