Bibliotheek Dommeldal presenteert gratis webinar voor ouders over mediagebruik kinderen

In het kader van de Media Ukkie Dagen (26 maart t/m 2 april 2021) presenteert Bibliotheek Dommeldal een gratis webinar voor ouders: ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. Woensdag 31 maart, van 20.00 tot 21.00 uur, neemt Denise Bontje van Mediasmarties.nl je tijdens het webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ mee in het media aanbod voor jonge kinderen. Welke media zijn beschikbaar? Waar moet je als ouders op letten en welke media passen in een gezond mediamenu voor jonge kinderen? Hoe zorg je voor de nodige balans?

Ouders hebben vragen over mediagebruik
Ouders van een peuter of kleuter zullen gemerkt hebben dat ze de afgelopen maanden steeds meer gebruik zijn gaan maken van het beeldscherm. Vaak worstelen ze met het vinden van een goede balans en soms maken ze zich zorgen om de schermtijd van hun kind. In dit webinar laat Denise Bontje zien hoe ouders peuters en kleuters op een bewuste manier in aanraking kunnen laten komen met media, zonder de balans uit het oog te verliezen. Door in te gaan op het combineren van voorlezen, kijken, luisteren, spelen én doen. Met en zonder scherm. Binnen en buiten. Ouders krijgen praktische tips en er is ruimte voor het stellen van vragen.

Over Denise Bontje
Denise Bontje is gespecialiseerd op het gebied van taal en mediaopvoeding én samen met Manon Bontje beheerder van Mediasmarties.nl, de online mediagids vol media voor kinderen van 0 – 12 jaar.

Aanmelden
Wil je ook praktische tips krijgen om een gezond mediamenu samen te stellen voor jonge kinderen? Meld je dan gratis aan via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten. Dit webinar wordt gegeven tijdens de jaarlijkse Media Ukkie Dagen, een initiatief van Netwerk Mediawijsheid. Na aanmelding stuurt Bibliotheek Dommeldal een registratielink toe.

Geef een reactie
Gerelateerde berichten