Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert ‘Harry Potter Experience’ (18 april)

Op maandag 18 april (tweede paasdag) komt de magische wereld van Harry Potter tot leven op en rond het Mariënburgplein in Nijmegen. Op het plein zelf, in Bibliotheek De Mariënburg, filmhuis LUX en het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is van alles te doen rond deze populaire boekenreeks. Van bezemsteelrodeo tot een workshop fan fiction.

De populaire boekenreeks van J.K. Rowling rond tovenaarsleerling Harry Potter bestaat dit jaar 25 jaar. Om dit te vieren, organiseert de Bibliotheek Gelderland Zuid op 18 april van 13 tot 18 uur een Harry Potter Experience. Op verschillende locaties op en rond het Mariënburgplein kun je je onderdompelen in de wereld van Harry Potter. Er is een Quidditch-clinic op het plein, waar ook de blauwe auto uit ‘Harry Potter en de Geheime Kamer’ staat en een vliegende bezemsteel. In de bieb kun je op de foto met cosplayers of een fotobooth induiken, meedoen aan een workshop fan art of fan fiction, en je Harry Potter-verzameling uitbreiden bij kraampjes van o.a. Dekker v.d. Vegt of Gator Film & Game Merchandise. Natuurlijk is er ook een Grote-Harry-Potter-Quiz met mooie prijzen. In LUX leun je achterover tijdens een college over Harry Potter en de dood of kun je meepraten tijdens het debat over schrijver J.K. Rowling en haar uitspraken over transgender personen. In het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis stap je met een VR-bril op het duistere Zweinstein binnen.

Voor en door jongeren
Programmamaker Marjolein Hordijk van de Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert de Harry Potter Experience samen met een aantal Harry Potter-fans: “Dit evenement organiseren we echt voor en door jongeren. Vijf meiden van rond de 14 jaar hebben het idee geopperd en meegedacht over het programma. Zij zijn ontzettend nauw betrokken en superenthousiast. Het wordt een hele bijzondere middag voor Harry Potter-fans!” De toegang tot het evenement is gratis, voor een aantal activiteiten is aanmelding verplicht. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.obgz.nl/harrypotter.
De Harry Potter Experience wordt mede mogelijk gemaakt door Young Vibes. Bibliotheekblad zal ook aandacht besteden aan dit evenement.

Gerelateerde berichten