Bibliotheekblad steunt de petitie tegen de btw-verhoging op boeken en tijdschriften. Jij ook?

Bibliotheekblad roept alle medewerkers van Bibliotheken en aanverwante instellingen op om de petitie tegen de btw-verhoging naar 21% op boeken en tijdschriften te ondertekenen.

Boeken lezen is van grote waarde voor mens, samenleving én economie. Boeken zijn de dragers van onze cultuur en laten mensen van jongs af aan ook andere werelden en gezichtspunten zien. Taalvaardigheid en geletterdheid maken het verschil in de ontwikkeling van mensen, op school en op de arbeidsmarkt.
Terecht dus dat in het hoofdlijnenakkoord staat dat leesvaardigheid absolute prioriteit krijgt en het bevorderen van de Nederlandse taalvaardigheid een kerntaak wordt van het hoger onderwijs.

De voorgenomen hogere btw op (kinder)boeken zal echter leiden tot een forse prijsverhoging. Dat maakt boeken minder toegankelijk. Een slechte zaak, want het Nederlandse (kinder)boek is dé basis van lees- en taalvaardigheid.

Juist daarom moet boeken lezen zo laagdrempelig mogelijk zijn en daarbij hoort een laag btw-tarief. Nederland is er in 2024 nóg meer bij gebaat dat het boek bereikbaar blijft voor jong en oud, ook voor mensen met een kleinere beurs!

Een actie van Stichting CPNB namens het boekenvak, schrijvers, vertalers en vooral iedereen die van lezen houdt.

Teken de petitie op https://boekenpetitie.petities.nl/ en deel dit bericht.
Campagnemateriaal is te vinden op https://www.hebban.nl/boekenpetitie

Update 29 mei 2024
De petitie was om 14.00 uur al 202.983 keer ondertekend.

Gerelateerde berichten