Bijna 4000 boeken gelezen tijdens leesproject Scoor een Boek

Zo’n 591 leerlingen van tien basisscholen uit de regio Nijmegen lazen de afgelopen weken bijna 4.000 boeken in de klas en thuis. Na tien weken leesplezier vond op 29 april het Fluitsignaal van het leesbevorderingsproject Scoor een Boek! plaats. Niet zoals gebruikelijk tijdens een sportdag, maar via een flitsende digitale live show.

Tijdens de live-uitzending dansten de leerlingen erop los, sprak N.E.C.-speler Dirk Proper hen toe via een videoboodschap en was er een spannende quiz. Aan het eind werd het totaal aantal gelezen boeken onthuld: 3.887. Dat betekent dat elke leerling gemiddeld 6,5 boeken heeft gelezen. Een mooie score.

Kees Meulendijks, projectleider van de Bibliotheek Gelderland Zuid zegt dat het project zich keer op keer bewijst. “Dit is nu het vierde jaar dat we het project ‘Scoor een Boek!’ organiseren samen met N.E.C. en leerlingen laten ieder jaar zien dat ze meer gaan lezen door dit project. Halverwege het project kwam ik in de klas en kreeg reacties van kinderen: ‘Ohh juf, mogen we nu eindelijk beginnen met lezen?’ Als ik dat zo hoor, word ik daar heel blij van. En als ik zie hoe vrolijk en vol energie de leerlingen zijn tijdens het Fluitsignaal, blijkt dat ze echt heel blij worden van Scoor een Boek!” aldus Meulendijks.

Martijn van Bergen, docent N.E.C. for Success en betrokken bij het programma Scoor een Boek! is blij met het aantal boeken dat gelezen is: “Dit bewijst de kracht van de samenwerking tussen N.E.C. en de Bibliotheek Gelderland Zuid. We zijn ervan overtuigd dat kinderen dankzij dit project ook in de toekomst blijven lezen.”

Geef een reactie
Gerelateerde berichten