NTT DATA digitaliseert en archiveert de culture bezittingen van de Vaticaanse Bibliotheek. Ongeveer 1,6 miljoen boeken, 80.000 manuscripten, 300.000 munten en medailles, en 150.000 prenten en tekeningen worden omgezet in digitale kopieën om ervoor te zorgen dat deze goed bewaard blijven. Op deze manier kunnen onderzoekers gemakkelijk de gedigitaliseerde collectie van de bibliotheek doorzoeken, ongeacht waar zij zich ter wereld bevinden. Bovendien slaat de oplossing de gegevens op volgens internationale gegevensstructuren, in overeenstemming met classificaties en standaarden van bibliotheken en de eigen regels van de Vaticaanse Bibliotheek.
Asahi Hasebe, hoofd van het AMLAD-project bij NTT DATA: “Er ligt een groot aantal waardevolle culturele erfgoederen opgeslagen in culturele instellingen over de hele wereld. Je kunt ze echter alleen bekijken door erheen te gaan, en zelfs als je dit doet, kan het erg moeilijk zijn om te vinden wat je zoekt. Als je culturele erfgoederen echter goed digitaliseert en archiveert, is het voor onderzoekers en betrokkenen mogelijk om deze gemakkelijk te bekijken, waar ter wereld zij zich ook bevinden.”
Mauro Mantovani, directeur van de Vaticaanse Bibliotheek: “Net als de emeritus directeur, Mgr. Cesare Pasini, ben ik ook van mening dat onze bezittingen bij de Vaticaanse Bibliotheek zorgvuldig moeten worden bewaard. De digitale archiveringsoplossing heeft bijgedragen aan het lange termijn behoud van deze uiterst waardevolle bezittingen, zonder schade te veroorzaken. NTT DATA heeft een belangrijke rol gespeeld bij het ondersteunen van onze missie in de Vaticaanse Bibliotheek om verzamelde bezittingen van over de hele wereld, ongeacht ras, afkomst, cultuur, religie, politiek of ideologie, openbaar te maken en wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling te ondersteunen.”
Het digitaliseringsproject van de Vaticaanse Bibliotheek begon in 2014 en in februari 2023 lanceerde NTT DATA het eerste project door de bibliotheek en haar aanhangers met elkaar te verbinden en daarmee de community uit te breiden. Hierbij worden beloningen, in de vorm van NFT’s, aan de achterban van de bibliotheek aangeboden op het moment zij informatie over AMLAD delen op hun sociale media of hun steun op een andere manier betuigen. Met deze NFT’s kunnen ze op de website van de bibliotheek exclusieve afbeeldingen van vijftien culturele erfgoeditems van de bibliotheek in hoge resolutie bekijken, inclusief begeleidende teksten.
Gerelateerde berichten
OBA organiseert ‘The Europe Challenge’ (9 mei)
De OBA nodigt belangstellenden van harte uit om deel te nemen aan de online bijeenkomst The Europe Challenge op 9…
Politicoloog maakt politiek begrijpelijk voor jongeren op YouTube
(Video’s onder het bericht) Politicoloog en cabaretier Teun van den Elzen plaatst op zijn YouTubekanaal ‘Saaie Kutpolitiek’ humoristische…
21 februari 2022
Nomineer nu de Jeugdspecialist van 2024!
Elk jaar benoemen we samen met een vakjury dé NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar. De beste Jeugdspecialist…
15 maart 2024
Stadkamer Zwolle organiseert online event voor zorgprofessionals
Op 10 september organiseert Stadkamer samen met Taalpunt Zwolle de eerste editie van het online event ‘Samen beter…