Gratis cursussen SeniorWeb via de bibliotheek

Foto: Centre for Ageing Better /Unsplash

Sinds januari 2022 is de site bibliotheek.seniorweb.nl/ in de lucht. De cursussen zijn gratis en belangstellenden hoeven niet eens lid van de bibliotheek te zijn. Er zijn 828 bibliotheken die van SeniorWeb inloggegevens hebben ontvangen voor genoemde site, 424 daarvan hebben inmiddels daadwerkelijk belangstellenden geregistreerd. Bibliotheken kunnen deelnemers werven met behulp van de toolkit met aanpasbaar promotiemateriaal: een flyer, poster, banners, narrowcasting en voorbeeld-teksten voor een persbericht, nieuws­bericht en sociale media.

Een mooie manier voor mensen die zich moeten of willen bijscholen als het gaat om hun basisvaardigheden op digitaal vlak. De cursussen gaan over een keur aan onderwerpen in het digitale domein. Neem WhatsApp, Word en Excel, het werken met iPhone en iPad, het werken met Android- telefoon en -tablet en foto’s beheren en bewerken. Er zijn ook cursussen over de Mac, werken met de Verkenner en Werken met een Windows 10 of 11 computer. En er zijn cursussen over e-mail.

Na registratie door een bibliotheekmedewerker kunnen mensen de online cursussen van SeniorWeb volgen. KB heeft deze cursussen bij SeniorWeb ingekocht, daarom zijn ze gratis beschikbaar voor alle bibliotheken en de mensen in hun werkgebied. Zie ook deze link van het Bibliotheeknetwerk.

Hoe mensen zich registreren is aan de bibliotheek. Lid zijn van de bibliotheek is niet eens nodig. Iedereen kan bij de bibliotheek langsgaan en zich laten registreren, maar er zijn ook biebs die faciliteren dat dit online kan of telefonisch. Zodra mensen zich geregistreerd hebben, krijgen ze van SeniorWeb een inlog en kunnen ze aan de slag. Dat kan thuis, het kan individueel in de bieb of gezamenlijk met anderen in de bieb.

Overal in de cursussen kunnen cursisten via de link ‘Stel een vraag’ hun vragen stellen, die worden vervolgens beantwoord door specialisten van SeniorWeb. In de cursussen zijn ook tussentoetsen te vinden en een eindtoets.

Over Senioweb
SeniorWeb is een vereniging met 150.000 leden die zich tot doel stelt om senioren digitaal fit te maken en te houden. Maar de cursussen zijn ook heel geschikt voor jongere mensen.

Gerelateerde berichten