Immer wint Renew the Book Innovation Award

(Video onder bericht)

Immer is de winnaar van de Renew the Book Innovation Award 2021, een initiatief van het boekenvak om vernieuwing te stimuleren. Dit maakte juryvoorzitter Hans Lodders 30 maart bekend. Bij de aanmoedigingsprijs hoort een bedrag van 50.000 euro.

Immer-collega’s Niels ’t Hooft (r) en Lennart de Meij (l) waren met de andere genomineerden (Scrollbook van Joop Akerboom en Boek door Puck van Studio Winegum) live aanwezig bij de bekendmaking in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam en mochten daar de award in ontvangst nemen.

De jury koos voor Immer omdat het van de 34 inzendingen de innovatie is die de lezer naar hun oordeel het beste bedient. Lodders grapte dat het mooi zou zijn als lezen met de Immer-app uiteindelijk net zo gewoon wordt als Netflixen, en iedereen dagelijks een kwartiertje gaat Immeren. Uit de toelichting door Hans Lodders namens de jury:

Immer heeft een mooie en belangrijke doelstelling: het bevorderen van deep-reading, daarbij slim gebruikmakend van de kracht van wat ogenschijnlijk de vijand is: de mobiel. Immer haalt met haar innovatie alle barrières en excuses weg rondom lezen. Wanneer je de app gebruikt, merkt de jury hoeveel er nagedacht is over de lezerservaring, vormgeving, over de technologie en dat er een schrijver aan het roer staat. Heerlijk, en verslavend.

Immer is een totaalconcept dat zowel bij de keuze van het boek als het lezen zelf helpt, met een enorme groeipotentie. Immer geeft hoop dat we vanaf nu in plaats van de hele tijd Netflixen of Instagrammen, elke dag ook even een kwartiertje gaan Immeren en lekker gaan lezen.

De eerste reactie van Niels ’t Hooft
Niels ’t Hooft, oprichter van Immer: ‘Met Immer willen we al het goede van papieren boeken in een heel nieuwe digitale vorm gieten, die past in de drukke en afgeleide levens van de 21ste eeuw, en dat is geen eenvoudige opgave. We zijn er al een hele poos mee bezig en zijn er ook nog lang niet klaar mee. Innovatie vergt volharding, vindingrijkheid, flexibiliteit, en het brengt heel wat vallen en opstaan met zich mee. In het boekenvak moet je onder andere de belangen en inzichten van lezers, schrijvers, uitgevers en leeswetenschappers mee zien te nemen. Wij doen dat, en we zijn heel blij en trots dat dit nu is erkend met de Renew the Book Innovation Award. De 50.000 euro gaat ons heel goed helpen om Immer verder te ontwikkelen.’

Bemoedigende woorden minister Van Engelshoven
Tijdens de uitreiking werden alle genomineerden geprezen door demissionair minister Ingrid van Engelshoven (OCW), die de bijeenkomst via videoverbinding bijwoonde. Ze roemde de mogelijkheden van lezen op de smartphone, benadrukte het belang om vooral te zoeken naar manieren om jongeren te blijven interesseren voor lezen. Tot slot sprak ze de hoop uit dat zoveel mogelijk van de genomineerde initiatieven hun weg naar de markt weten te vinden.

De Immer-app is gratis te downloaden voor iOS en Android.

1 reactie
  1. mooie app – en nu nog koppelen aan bibliotheeklidmaatsschap en online bibliotheek !

Geef een reactie
Gerelateerde berichten