Jeugd heeft nieuwe plek in Assen bij DNK-NXT

Assen: Opening DNK NXT. Foto: Marcel Jurian de Jong

Sinds 4 februari heeft Assen er een nieuwe plek bij voor de jeugd van 0-18 jaar. Met een feestelijk programma werd DNK-NXT (onderdeel van De Nieuwe Kolk) deze dag officieel geopend door o.a. Hanneke Bruggeman, directeur-bestuurder DNK, Jill van Zapp en Fieke Warners, kinderburgemeester van Assen. In de ruimte is er voor de jeugd van alles te doen om zich te ontwikkelen op het gebied van taal en techniek en zo hun talenten te ontdekken.

De ruimte biedt volop mogelijkheden voor kinderen van alle leeftijden om op ontdekkingstocht te gaan. Van neuzen tussen de boeken, ronddolen in de boomhut, podcasts luisteren in de raket tot een digitale dromenstorm maken en spelen op de interactieve vloer. Maar er is nog veel meer. Denk bijvoorbeeld aan een Lego-wand, Nao robot, AR-speurtocht, en stopmotion filmpjes en podcasts maken.

Ook is er een Ontdektuin, waar je met eigen kracht techniek in werking kunt zetten. Bijvoorbeeld door het laten branden van licht in een vuurtoren. Deze gaat in het voorrjaar open. Daarnaast zijn er elke week NXT Lab workshops waar de jeugd hun talent kan ontdekken.

Bibliotheekblad zal in een van de komende nummers nog uitgebreid aandacht besteden aan DNK-NXT

Gerelateerde berichten