Kinderjury geopend door Kinderboeken Leesteam

De Leesweken van de Kinderjury zijn van start gegaan. De elf kinderen van het Kinderboeken Leesteam openden de campagne op hun eigen school. Tijdens de Leesweken van 8 februari t/m 9 april worden alle kinderen in Nederland aangemoedigd boeken te lezen.

De speciaal opgestelde Tiplijsten met 25 boeken per leeftijdscategorie, één Tiplijst voor de leeftijd 6 t/m 9 jaar en één Tiplijst voor 10 t/m 12 jaar, kunnen kinderen daarbij extra helpen. DPG Media is partner van de Kinderjury en inspireert de aankomende tijd via haar titels kinderen en hun (groot)ouders om (samen) te lezen en motiveert lezers om te stemmen op hun favoriete boek. Dit doet het mediabedrijf door hieraan zichtbaarheid te geven in titels zoals Tina, Donald Duck, Kidsweek, Flair en AD en de regionale nieuwstitels.
Door meerdere boeken te lezen, kunnen kinderen zelf hun favoriete boek bepalen en beslissen waar zij op gaan stemmen tijdens de Kinderjury Stemweken van 10 t/m 24 april. Stemmen kan op school, via de boekhandel of bibliotheek en natuurlijk online, via kinderjury.nl. Op 10 mei wordt de Top 3 in beide categorieën bekendgemaakt. Er volgt dan nog een stemronde waarbij alle kinderen opnieuw kunnen stemmen, dan enkel op de genomineerde boeken. Op woensdag 17 mei worden de twee winnaars bekendgemaakt. Deze bekendmaking is live te bekijken via Kidsweek.nl.

Kinderjury Leeschallenge
Dit jaar kunnen klassen samen de uitdaging aangaan om zoveel mogelijk bladzijden te lezen. Met de poster uit het schoolpakket van de Kinderjury kun je 500 bladzijden afstrepen, extra posters zijn te downloaden. Als klas gezamenlijk de Kinderjury Leeschallenge aangaan, zorgt er voor dat er gezamenlijk naar het eind(lees)doel wordt gewerkt en maakt het lezen een leuke ervaring. De leerkracht kan samen met de kinderen bepalen wat zij doen bij de mijlpalen.

Over de Kinderjury
Alle kinderen in Nederland van 6 t/m 12 jaar vormen samen de Kinderjury en bepalen met elkaar welke boeken de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken in ontvangst mag nemen. De Kinderjury is de enige prijs voor kinderboeken helemaal door kinderen zelf bepaald, en wordt sinds 1988 jaarlijks uitgereikt in twee categorieën, 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar.

Bekendmaking
Op woensdag 17 mei worden de winnaars van de Kinderjury 2023 bekendgemaakt. Het Kinderboeken Leesteam bestaat dit jaar uit elf leesgierige kinderen, afkomstig uit het hele land. Het Leesteam vlogt of blogt en praat een schooljaar lang over lezen en boeken en werft stemmen voor de Kinderjury. Zij zijn dé ambassadeurs van de Kinderjury.

Gerelateerde berichten