De Grote Vriendelijke Podcast genomineerd voor Dutch Podcast Awards

De Grote Vriendelijke Podcast, de eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur, is ook dit jaar genomineerd voor de Dutch Podcast Awards, de belangrijkste podcastprijs in Nederland. De winnaars van deze prijs worden op vrijdag 6 november bekendgemaakt. Er kan nog tot 16 oktober gestemd worden door het publiek.

De Dutch Podcast Awards worden sinds 2018 georganiseerd door BNR Nieuwsradio. De Grote Vriendelijke Podcast behoorde ook in 2019 al tot de genomineerden. Het is dit jaar de enige literaire podcast die is genomineerd voor de Dutch Podcast Awards.

De Grote Vriendelijke Podcast werd in 2018 gelanceerd door kinderboekrecensenten Bas Maliepaard (Trouw) en Jaap Friso (JaapLeest.nl) met als doel ouders, leerkrachten, mensen uit het boekenvak en andere kinderboekenliefhebbers te informeren over en te enthousiasmeren voor de jeugdliteratuur. In deze eerste Nederlandse kinderboekenpodcast worden maandelijks enkele recente boeken of opvallende zaken uit de wereld van het kinderboek besproken en wordt aansluitend een schrijver, illustrator, vertaler, uitgever of een ander boekenmens geïnterviewd. 

Laatste aflevering De Grote Vriendelijke Podcast

De Grote Vriendelijke Podcast is genomineerd in de categorie Cultuur & muziek, samen met enkele podcasts van de publieke omroep, zoals Partij voor de Vrijdag en Dat kan mijn kleine nichtje ook.

De winnaars van de Awards worden voor 50 procent bepaald door een vakjury en voor de andere 50 procent door het publiek, dat nog tot en met 16 oktober kan stemmen.

Geef een reactie
Gerelateerde berichten