Merel Kuitert NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar 2023

Foto door Pascal Striebel

(Video onder bericht)

Tijdens Bibliotheekplaza werd de  NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar 2023 bekend gemaakt. De winnares is Merel Kuitert, ze is jeugdbibliothecaris van de bibliotheek Uden (NOBB). De winnaars kregen hun prijs uitgereikt door Nina Nannini, directeur van Stichting NBD Biblion.

Bij de prijsuitreiking voor de NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar 2023 was het spannend. Jeugdbibliothecaris Merel Kuitert van bibliotheek Uden wist haar twee collega’s Monique Dijkgraaf (leesconsulent voortgezet onderwijs bij Bibliotheek Noord-Veluwe) en Astrid Goedknegt (consulent lezen en media bij Bibliotheek Kennemerwaard) voor te blijven.

De jury noemt Merel Kuitert een ‘creatieve krachtpatser’. “Ze brengt leesplezier naar jongeren in het voortgezet onderwijs, met activiteiten, advies en innovatieve initiatieven. Merel begrijpt jongeren en blijft ze boeien met nieuwe ideeën.”

Geldprijs
De titel NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar is de prijs voor de meest bevlogen jeugdspecialist van Nederland. De winnaar neemt naast deze titel ook een geldprijs van
€ 1000 in ontvangst, te besteden aan een project binnen de bibliotheek dat de jeugdafdeling ten goede komt. De jury bestond dit jaar uit Marloes Manshanden (Probiblio), Toos van den Beuken (winnaar NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar 2022) en Esther Laan (NBD Biblion).

De prijs NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar is een samenwerking tussen NBD Biblion, CPNB en Bibliotheekblad. Voor de uitreiking van de prijzen werd dit jaar samengewerkt met Probiblio, de awards werden namelijk voor het eerst uitgereikt tijdens de feestelijke jubileumeditie van het congres Bibliotheekplaza.

Download hieronder het juryrapport over Merel

Download hieronder het juryrapport van alle genomineerden

Gerelateerde berichten