NBD Biblion gaat Manga’s leveren

NBD Biblion krijgt regelmatig de vraag of zij ook mangastripboeken kunnen leveren. Nu is het inkopen van manga’s echt een vak apart. Er wordt gewerkt met voorintekenlijsten en veel manga’s kennen maar een beperkte oplage. Dit betekent ook dat niet alle delen binnen een serie nog leverbaar zijn. Bibliotheken kopen hun manga’s nu vaak via gespecialiseerde boekhandels, maar doordat de manga’s erg kwetsbaar zijn en ze via die boekhandels ook nog niet plankklaar gekoppeld zijn, betekent dit voor bibliotheken extra werk. Veel bibliotheken bieden daarom nu nog geen (of heel beperkt) manga’s aan. Echter het aanbieden van manga’s in je bibliotheek kan wel net dat verschil maken om jongeren aan je te binden.

Begin dit jaar is NBD Biblion gestart met twee nieuwe manga-series. Een mooi begin, maar er bleek behoefte aan meer variatie. Daarom is er afgelopen december nog een bestelling geplaatst voor negen andere populaire series en daar druppelen de eerste exemplaren nu van binnen. Vanaf eind januari zullen deze nieuwe series ook worden aangeboden als thema-aanbieding in de webshop van NBD Biblion. Bibliotheken kunnen dan hun manga’s via NBD Biblion bestellen en netjes ingewerkt en klaar voor de uitleen ontvangen.

Overzicht van manga’s die NBD Biblion vanaf eind januari 2023 aanbiedt:
1.            Demon Slayer
2.           One Piece Novels Ace’s story
3.           Tokyo Ghoul
4.           Tokyo Ghoul: re
5.           One-Punch Man
6.           Jujutsu Kaisen
7.           Death Note Black edition
8.           Kaiju no8
9.           Ima Koi now I’m in love
10.          Chainsaw Man
11.           My hero academia

Met deze uitbreiding wil NBD Biblion een mooi gevarieerd aanbod bieden. Belangstellenden kunnen zich HIER aanmelden voor een notificatiemail, zodra de manga’s leverbaar zijn.

Gerelateerde berichten