Nieuw: de Passend Lezen-app

Passend Lezen is de afgelopen maanden druk bezig geweest met de ontwikkeling van een nieuwe app: De Passend Lezen-app. De huidige Daisylezer-app was al enige tijd aan vervanging toe. Daarom zal de nieuwe app op den duur de Daisylezer-app gaan vervangen. 

Passend Lezen stelt zich ten doel om mensen met een leesbeperking toegang te geven tot de wereld van kennis en cultuur om zo de persoonlijke ontplooiing van mensen met een leesbeperking te stimuleren, hun maatschappelijke participatie en integratie te bevorderen en hun positie in de samenleving te verbeteren. Passend Lezen is een onderdeel van het stelsel van openbare bibliotheken. De regie over Passend Lezen en de middelen om onze dienstverlening mogelijk te maken, zijn door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aan de Koninklijke Bibliotheek verleend.

Vanaf 22 februari is de app te downloaden voor klanten van Passend Lezen. De app is beschikbaar voor Android- en iOS-gebruikers en werkt op alle toestellen die het besturingssysteem Android 4.4 en hoger hebben of Apple iOS 9.0 en hoger hebben. 

Beide apps gebruiken? 
Voorlopig blijft de Daisylezer-app nog in gebruik. Je kunt dus beide apps gebruiken. Wel raden we aan om uitsluitend de Passend Lezen-app te gaan gebruiken, omdat de Daisylezer-app uiteindelijk wordt uitgefaseerd. 

Wat is er nieuw? 
Veel handelingen, functionaliteiten en menuknoppen zijn in de basis hetzelfde gebleven. Om het gebruik van de app te verbeteren, zijn er een aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Ook verschilt het uiterlijk van de Passend Lezen-app met het uiterlijk van de Daisylezer-app. Verder kunnen gebruikers in de nieuwe app aan de hand van hun eigen voorkeur en hun mogelijkheden betere keuzes maken om het gebruik van de app te optimaliseren. Kijk op www.passendlezen.nl/passendlezen-app bij de meest gestelde vragen. Hier vind je een uitgebreidere uitleg van de nieuwe functionaliteiten.  

Meer informatie
Ga voor meer informatie naar: www.passendlezen.nl/passendlezen-app. Op deze pagina vind je de handleiding en de meest gestelde vragen over de Passend Lezen-app. Ook kun je hier de app downloaden. 

Download hier de Passend Lezen-app voor iOS
Download hier de Passend Lezen-app voor Android

Gerelateerde berichten