Bibliotheek aan de Vliet organiseert tentoonstelling ‘De Ontmoeting’ (t/m 2 april)

Tot en met 2 april kan je in de Bibliotheek aan de Vliet in Rijswijk de tentoonstelling ‘’De Ontmoeting’’ zien.

Kunstenaars uit Delft en Rijswijk
Delftse kunstenaars uit Bacinol en kunstenaars die aangesloten zijn bij de Rijswijkse stichting Arti-Shock ontmoeten elkaar. Bacinol is een atelier van kunstenaars, ontwerpers en creatieve bedrijven uit Delft.
Met koppels van steeds een Delftse en een Rijswijkse kunstenaar maakten zij samen kunst. En verkenden grenzen van elkaar en van elkaars gemeenten.

Kennismaking tussen twee gemeentes
De Ontmoeting gaat over een nadere kennismaking tussen twee gemeenten. Maar de Ontmoeting gaat ook over het spannende proces van Rijswijkse en Delftse kunstenaars die samen gaan werken. Met verschillende technieken en visies die samenvallen in een reeks gezamenlijke kunstwerken. Op een kunstzinnige manier bezig zijn met de Ontmoeting tussen Delft en Rijswijk: dat is niet alleen voor kunstenaars. Inwoners van Delft en Rijswijk kunnen meedoen aan uiteenlopende workshops op verschillende plekken in Delft en Rijswijk. Van bankbiljetten maken voor het buurtschap Pasgeld op de grens van Rijswijk en Delft tot het vergelijken van plankton uit de Delftse Schie met plankton uit de Rijswijkse Vliet of 3 dimensionale collages maken.

De kunstenaars
Dit zijn de kunstenaars die De Ontmoeting mogelijk maken.

Uit Rijswijk: Winnifred Bastian, Claire Delperdange, Mariska Mallee, Christiaan de Roo, Ilona Senghore, Resie Schlooz, Ben Stolk.

Uit Delft: Judith Aardse, Wim van Egmond, Rob van Es, Elise Kloppers, Joost Konings, Ellen Rijsdorp, Roos Wisse en Annemiek van de Pol.

Gratis
De tentoonstelling ‘’De Ontmoeting’’ is voor jong en oud en het is gratis! Je kan de tentoonstelling dagelijks zien tijdens de openingstijden van de Bibliotheek.

Gerelateerde berichten