Bibliotheek aan de Vliet organiseert tentoonstelling ‘De Ontmoeting’ (t/m 2 april)

Tot en met 2 april kan je in de Bibliotheek aan de Vliet in Rijswijk de tentoonstelling ‘’De Ontmoeting’’ zien.

Kunstenaars uit Delft en Rijswijk
Delftse kunstenaars uit Bacinol en kunstenaars die aangesloten zijn bij de Rijswijkse stichting Arti-Shock ontmoeten elkaar. Bacinol is een atelier van kunstenaars, ontwerpers en creatieve bedrijven uit Delft.
Met koppels van steeds een Delftse en een Rijswijkse kunstenaar maakten zij samen kunst. En verkenden grenzen van elkaar en van elkaars gemeenten.

Kennismaking tussen twee gemeentes
De Ontmoeting gaat over een nadere kennismaking tussen twee gemeenten. Maar de Ontmoeting gaat ook over het spannende proces van Rijswijkse en Delftse kunstenaars die samen gaan werken. Met verschillende technieken en visies die samenvallen in een reeks gezamenlijke kunstwerken. Op een kunstzinnige manier bezig zijn met de Ontmoeting tussen Delft en Rijswijk: dat is niet alleen voor kunstenaars. Inwoners van Delft en Rijswijk kunnen meedoen aan uiteenlopende workshops op verschillende plekken in Delft en Rijswijk. Van bankbiljetten maken voor het buurtschap Pasgeld op de grens van Rijswijk en Delft tot het vergelijken van plankton uit de Delftse Schie met plankton uit de Rijswijkse Vliet of 3 dimensionale collages maken.

De kunstenaars
Dit zijn de kunstenaars die De Ontmoeting mogelijk maken.

Uit Rijswijk: Winnifred Bastian, Claire Delperdange, Mariska Mallee, Christiaan de Roo, Ilona Senghore, Resie Schlooz, Ben Stolk.

Uit Delft: Judith Aardse, Wim van Egmond, Rob van Es, Elise Kloppers, Joost Konings, Ellen Rijsdorp, Roos Wisse en Annemiek van de Pol.

Gratis
De tentoonstelling ‘’De Ontmoeting’’ is voor jong en oud en het is gratis! Je kan de tentoonstelling dagelijks zien tijdens de openingstijden van de Bibliotheek.

Gerelateerde berichten
Lees meer

De magie van voorlezen bij De Nationale Voorleeswedstrijd

(Video onder bericht) De start van een nieuw schooljaar, betekent ook de start van de nieuwe editie van De Nationale Voorleeswedstrijd. Stichting Lezen organiseert deze leesbevorderingscampagne voor de groepen 7 en 8 van de basisschool dit jaar voor de 32e keer en werkt daarbij samen met de Bibliotheken. Het doel van de campagne: bovenbouwleerlingen enthousiast maken voor (voor)lezen en hen in aanraking laten komen met jeugdliteratuur. Uit onderzoek blijkt dat kinderen vanaf groep 6 minder gemotiveerd raken om te lezen. Sommige experts denken dat dit komt doordat de nadruk bij het lezen steeds meer komt te liggen op lezen om te leren, in plaats van lezen voor je plezier. Maar ook andere factoren kunnen een rol spelen; leerlingen ontwikkelen een voorkeur voor andere media, zoals computergames, internet en sociale media. Verder heeft niet elke bovenbouwleerling het vloeiend lezen al helemaal onder de knie, waardoor tekstbegrip en leesplezier onder druk komen te staan. Uit de internationale meting PIRLS­2023 blijkt dat Nederlandse tien­jarigen ten opzichte van hun leeftijdsgenoten in andere landen en ten opzichte van voorgaande jaren slechter zijn gaan presteren op leesvaardigheid. Nederland bungelt inmiddels ook qua leesmotivatie onderaan de ranglijst. Voorlezen stimuleren in verschillende…