Nieuwe aflevering van podcast De bieb is meer online

(Podcast onder bericht)

In deze aflevering gaat Math Göbbels in gesprek met Anne van den Dool, cultureel journalist, schrijver, recensent en redacteur van Bibliotheekblad en de KB.

Anne is uitermate veelzijdig in wat ze doet, kan en vindt. Hoewel ze zeker geen onbekende is in bibliotheekland, komen we meer te weten over hoe zij is als persoon. Anne spreekt over haar auteurschap en hoe ze de grenzen tussen feit en fictie in haar romans bewaakt. Uitgebreid gaat de podcast in op haar genuanceerde kijk op de maatschappelijke bibliotheek en hoe de collectie zich daartoe zou kunnen verhouden. Ook wordt ingegaan op haar kritisch vermogen en welke uitdagingen we als sector te gaan hebben.  

Over de bieb is meer
De Bieb is meer is een initiatief van Math Göbbels die jou wil informeren en inspireren. Hij gelooft in de kracht van podcasting en het verhaal van de bibliotheek.  Met verhalen achter de ontwikkelingen en mensen binnen de sector wordt je meegenomen in de manier waarop bibliotheken inspelen op de maatschappelijke vraagstukken van deze tijd, zoals het bevorderen van leesplezier, het werken aan digitale zelfredzaamheid en het terugdringen van laaggeletterdheid. Heb je zelf een verhaal om te vertellen of wil je reageren?
Neem dan contact op met Math Göbbels via info@onderzoekmeteffect.nl. 

Over de maker
Math Göbbels (1966) is onafhankelijk onderzoeker en adviseur. Hij is al jaren werkzaam binnen de openbare bibliotheeksector en betrokken bij de opzet en doorontwikkeling van de certificeringskaders voor bibliotheken, cultuurinstellingen en taalnetwerken. Math gelooft in de kracht van podcasting en het verhaal van de maatschappelijke bibliotheek.

Gerelateerde berichten