Prinses Laurentien opent tentoonstelling in Nationaal Onderwijsmuseum

(Video onder bericht)

Met het openen van een speciaal ‘boom roos vis’- boek opende Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien donderdag de tentoonstelling ‘boom roos vis, over leren lezen en leesplezier’ in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht. De tentoonstelling is vanaf vrijdag 10 december geopend voor publiek.

Spoken word
Naast de prinses waren ook o.m. burgemeester Kolff van Dordrecht, wethouder Cultuur Van der Linde en Jacob De Mooij, de kinderburgemeester van Dordrecht aanwezig. In de Commissarissenkamer hoorden zij hoe projectleider Janneke Pierhagen vertelde over het wonder van het leren lezen en over het belang van leesplezier. Daarna luisterde het gezelschap naar een optreden van spoken word artiest Elten Kiene, die speciaal voor de opening een performance had gecomponeerd.

De prinses in het Letterbos
Voor de openingshandeling werd de prinses door Liv (7 jaar) uitgenodigd om samen het sprookje ‘De prinses in het Letterbos’ voor te lezen. Aansluitend openden de prinses en Liv samen met de kinderburgemeester het grote boek in de tentoonstelling. Door een boom, roos, vis en het woord ‘open’ in het boek te plaatsen, verklaarden zij de tentoonstelling voor geopend. Door het oplaten van tientallen letterballonnen werd de openingshandeling extra feestelijk. De prinses toonde zich verheugd over het feit dat het Onderwijsmuseum met deze tentoonstelling uitgebreid stilstaat bij het belang van lezen en goed (lees-)onderwijs.

Ontmoetingen
Samen met directeur Petra Reijnhoudt bekeek de prinses daarna de tentoonstelling waarbij zij met verschillende kinderen sprak die in de tentoonstelling met educatieve programma’s bezig waren. De prinses nam uitgebreid de tijd voor de interactie met de kinderen. Ook had ze persoonlijke ontmoetingen met de tentoonstellingssamenstellers en verschillende andere betrokkenen.

Livestream
De tentoonstelling ‘boom roos vis, over leren lezen en leesplezier’ is vanaf 10 december te zien in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht. De opening werd live uitgezonden via livestream en is hieronder terug te kijken. Op www.onderwijsmuseum.nl staat de meest actuele informatie over de tentoonstelling, de educatieve programma’s en de randprogrammering.

Gerelateerde berichten