Sessie certificering Taalhuizen: 25 februari

De KB organiseert op 25 februari een online sessie tijdens welke ingegaan wordt op de vragen die leven bij bibliotheken die zich voorbereiden op certificering van hun taalhuis.

In de periode 2020-2023 worden alle taalhuizen in Nederland door het CBCT gecertificeerd. Een flink aantal bibliotheken is zich aan het voorbereiden.

De sessie is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de certificering van het Taalhuis | directeuren, Taalhuis-coördinatoren, adviseurs of specialisten Basisvaardigheden en POI-adviseurs.

Op de website van het CBCT staat alle informatie over het certificeringsproces. Maar hiermee zijn waarschijnlijk nog niet alle vragen beantwoord. In deze landelijke online sessie met het CBCT wordt ingegaan op de vragen die er leven.

Ook kan men hier vragen  stellen aan taalhuizen die inmiddels gecertificeerd zijn.

Programma

  • Wat is er nodig voor een goed functionerend Taalhuis? Arjan Beune, betrokken bij het ontstaan en ontwikkelen van de Taalhuizen, vertelt er meer over aan de hand van de bouwstenen
  • Willem Camphuis, directeur CBCT, informeert over het proces van certificering en de subsidieregeling
  • De eerste Taalhuizen zijn inmiddels gecertificeerd. Betsie van Ravenhorst van Taalhuis Nijkerk heeft in 2020 de certificering doorlopen. Zij is nu aan de slag met de verbeterpunten na de audit. Wat is haar ervaring en welke tips heeft zij voor ons?
  • Auditor Willem van Raaijen vertelt over de praktijk van de audit: hoe gaat dit in zijn werk en wat kun je verwachten op de dag van de audit?

Tijd: 09:30 tot 11:30 uur

Voor meer informatie, zie hier. Aanmelden kan hier.

Geef een reactie
Gerelateerde berichten