Stadkamer Zwolle en Bibliotheek Kampen starten met ‘Kieskeet’

Stadkamer Zwolle en Bibliotheek Kampen hebben een ‘Kieskeet’ gelanceerd. De Kieskeet is een aangeklede bouwkeet met aanvliegroute, waar de voorbijganger op speelse wijze na gaat denken over het wel of niet stemmen op 16 maart. Met vragen als “Ga je stemmen of twijfel je nog?” en “Is je stem de moeite waard?” worden voorbijgangers uitgedaagd om een korte route te lopen. Op het einde daarvan bij de Kieskeet kan men alvast zijn of haar stem laten horen, zonder partij te kiezen.

Kunstenaar Chantal de Wolde tekende voor het ontwerp en maakte er een kleurrijk geheel van. Theatermakers o.l.v. Christel Hakvoort gaan op luchtige wijze met voorbijgangers in gesprek. De bibliotheken van Zwolle en Kampen vinden het belangrijk om de lokale democratie te versterken. Dat doen ze door betrouwbare informatie te geven en een plek te zijn voor dialoog en uitwisseling. De Kieskeet is gemaakt met steun van Europe Direct als een experiment om met het publiek in gesprek te gaan over hun stemgedrag.

Boekje met verkiezingsprogramma’s in gewone taal
Alle politieke partijen van Kampen hebben een korte samenvatting in gewone taal gemaakt van hun plannen voor Kampen. Bibliotheek Kampen heeft hier een boekje van gemaakt. Handig voor iedereen die moeite heeft om lange verkiezingsprogramma’s te lezen. En voor iedereen met weinig tijd. Het boekje met de samenvattingen is op te halen bij de Kieskeet, maar ook online te lezen.

Gerelateerde berichten