De bibliotheek Heiloo organiseert culturele salon over Italiaanse muziek en cinema. (16 mei)

Op zondag 16 mei vanaf 15 uur neemt Claudia Canetoli (filmwetenschapper) u mee in de geschiedenis van de film met speciale aandacht voor de Italiaanse (stille) film en de versterkende rol van filmmuziek. Zangeres Pien Straesser en pianiste Doroté Crijns verzorgen het muzikale deel van de middag. Beiden zijn docent aan de Muziek- en Dansschool Heiloo en hebben diverse projecten begeleid op het gebied van filmmuziek. Deze lezing wordt online uitgezonden vanuit De Witte Kerk en is gratis vanuit uw huiskamer te bekijken en beluisteren via Twitch: https://www.twitch.tv/bibliotheekheiloo

Filmmuziek
Hoe herkenbaar is ‘C’era una volta il West’ zonder de muziek van Ennio Morricone? Wat zouden de films van Federico Fellini zijn zonder bijdrage van Nino Rota? Waarom worden wij zo geraakt door muziek onder een film? Film en muziek, het zijn twee begrippen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. In deze Culturele Salon wordt u meegenomen op een filmische-muzikale reis door Italië. We beginnen de reis bij de toverlantaarn, in samenwerking met het Toverlantaarnmuseum in Heiloo.

De Culturele Salon
De Culturele Salon is een initiatief van de samenwerkingspartners Bibliotheek Heiloo, Muziek- en Dansschool Heiloo, Theater De Beun, en de Witte Kerk Heiloo en wordt mede mogelijk gemaakt door het Herstelfonds.

Door wie?
Claudia Canetoli heeft filmwetenschappen gestudeerd aan de UvA en heeft – mede dankzij haar Italiaanse roots – een voorliefde voor de Italiaanse film en filmmuziek. Momenteel werkt zij als officemanager bij Muziek-en Dansschool Heiloo. Zangeres Pien Straesser en pianiste Doroté Crijns verzorgen het muzikale deel van de middag. Pien is zangeres en naast zangdocent op Muziek-en Dansschool Heiloo, gespecialiseerd in het begeleiden van de stille film, onder andere voor het Nederlands Silent Film Festival. Doroté Crijns is klassiek pianist en pianodocent op Muziek-en Dansschool Heiloo en heeft ook eerder meegewerkt aan filmmuziekprojecten.

Toverlantaarnmusem
Tijdens deze editie van de Culturele Salon worden een aantal lantaarns geëtaleerd bij de Witte Kerk. Het Toverlantaarnmuseum in Heiloo biedt een grote collectie toverlantaarns aan met bijbehorende lichtbronnen en een enorme collectie toverlantaarnplaatjes.

Datum: zondag 16 mei, voorstelling via live streaming
Tijd: 15.00 – ca. 16.00 uur

Kosten: gratis, wel vragen wij achteraf een vrijwillige bijdrage (richtlijn: € 5,-)

Geef een reactie
Gerelateerde berichten