Vacature: Stichting Lezen is op zoek naar een Teamleider doelgroepspecialisten (m/v/x)

Teamleider doelgroepspecialisten (m/v/x)
3 a 4 dagen per week

Stichting Lezen is hét kennis- en expertisecentrum voor leesbevordering en literatuureducatie. Wij werken aan de versterking van de leescultuur via leesbevordering van consultatiebureau tot beroepsonderwijs. Dit doen we door het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek en het verzamelen van relevante onderzoeksgegevens. Hiermee ontwikkelen we oplossingen die de leesbevordering thuis, in de jeugdgezondheidszorg, de kinderopvang, het onderwijs, het bibliotheekveld en het boekenvak ondersteunen. Stichting Lezen coördineert landelijk de programma’s BoekStart en de Bibliotheek op school.

Wat ga je doen?
De positie van Teamleider doelgroepspecialisten is een coördinerende en uitvoerende functie ter ondersteuning van beleidsontwikkeling en innovatie van leesbevordering in samenspraak met de specialisten. Specifiek ben je verantwoordelijk voor de aansturing van een team van 9 doelgroepspecialisten (teams 0-12 en 12+). Als teamleider realiseer je de taakstelling van de specialistenteams en ben je gericht op beleidsontwikkeling en innovatie. Je legt verantwoording af aan de directeur-bestuurder en stuurt je het team binnen het betreffende beleidsveld aan. Tevens ben je als teamleider doelgroepspecialisten lid van het MT.

In je werk krijg je te maken met een veelvoud aan verschillende (externe) partijen, zoals onder andere overheidsinstellingen, koepelorganisaties, onderwijs en wetenschap, letterenveld en bibliotheken, de politiek en culturele instellingen en het bedrijfsleven.

Je dagelijkse verantwoordelijkheden zijn op te delen in drie gebieden:

1. Beleidsontwikkeling & Innovatie

 • Je vertaalt de beleidsuitgangspunten van de organisatie naar het beleidsveld/ aandachtsgebied van de specialistenteams 0-12 en 12+.
 • Je adviseert de directeur-bestuurder over het beleid van het team en de beleidsvelden/aandachtsgebied daarbinnen.
 • Je adviseert en levert een bijdrage aan de visie op innovatie en beleid en geeft hier mede uitvoering aan.

2. Coördineren van teamwerkzaamheden

 • Je implementeert en bewaakt de integrale planning & control-functie binnen het team.
 • Je draagt, op grond van netwerkcontacten, zorg voor participatie van Stichting Lezen in het beleidsveld.
 • Je voert representatieve taken uit die voortkomen uit de aard van de functie.

3. Aansturen team

 • Je bent verantwoordelijk voor een kwalitatief en kwantitatief verantwoorde inzet van medewerkers.
 • Jij bevordert de samenwerking met andere medewerkers binnen de organisatie.
 • Je bespreekt de voortgang, voert functionerings-, beoordelings- en verzuimgesprekken en stimuleert de competentieontwikkeling van medewerkers.
 • Op een coachende manier kun jij leiding geven aan het team van specialisten.

Wat breng je mee?
Als teamleider kun jij je opstellen als een echte teamspeler met oog voor iedere medewerker. Je treedt mensen met een open houding tegemoet, je weet daarin iets te delen over wie jij bent als persoon en je bent in staat om te relativeren.

Binnen onze organisatie staat collegialiteit hoog in het vaandel, het is dus belangrijk dat je goed kunt samenwerken. Je hebt gevoel voor wat er leeft binnen de organisatie en bent in staat om hier proactief op in te spelen. Je brengt een sterk lerend vermogen mee.

Binnen je functie ben je in staat om op een integere manier en met overtuigingskracht je team aan te sturen. Je kunt goed plannen en organiseren en weet op een sociale en communicatieve manier duidelijk te maken wat nodig is om het resultaat dat jij voor ogen hebt te bereiken. Gedurende het proces houd je scherp de voortgang in de gaten. Zo heb je een sterk gevoel voor het vormgeven van beleidsprocessen.

Daarnaast:

 • Heb je een universitair werk- en denkniveau;
 • Breng je ruime werkervaring mee in een vergelijkbare functie;
 • Heb je kennis van en affiniteit met het onderwijs, het bibliotheekveld, de boekensector en andere (doel)groepen binnen het werkveld van Stichting Lezen;
 • Heb je kennis van ontwikkelingen in het politieke, maatschappelijke en wetenschappelijke werkveld;
 • Beschik je over een relevant netwerk.

Wat bieden wij jou?
Naast een prettige en betrokken, collegiale werkomgeving bieden we jou:

 • Goede salariëring en secundaire voorwaarden. Salaris maximaal € 5.100,- bij fulltime (36 uur);
 • Een functie met ruimte om mee te denken over een passende invulling.

Solliciteer!
Klinkt dit als een functie die jou goed zou passen? Wij horen graag van je!

Stuur je CV en motivatie voor 8 juli aanstaande naar info@lezen.nl met als onderwerp ‘Teamleider doelgroepspecialisten’.

Als je nog vragen hebt kun je terecht bij Gerlien van Dalen, directeur-bestuurder van Stichting Lezen via 020-6230566 of info@lezen.nl.

Gesprekken vinden plaats op maandag 17 en dinsdag 18 juli.

We werken volgens de uitgangspunten van de code Diversiteit & Inclusie. We nodigen iedereen van harte uit om te solliciteren, ongeacht culturele achtergrond, gender, sekse, geaardheid, fysieke of mentale uitdagingen. Jouw unieke perspectief is meer dan welkom! We willen als team graag een afspiegeling zijn van de maatschappij.

Gerelateerde berichten