Taalcafé bibliotheek Heerhugowaard bestaat tien jaar

Wethouder John Does met Grana.

In de bibliotheek in Heerhugowaard is onlangs het tien-jarig bestaan gevierd van het Taalcafé. Het Taalcafé is een activiteit die georganiseerd wordt onder de paraplu van het Taalhuis. Op informele wijze leren anderstaligen de Nederlandse taal. Door met elkaar te praten, taalspelletjes te doen, door te lezen en te schrijven. Het Taalcafé wordt samen met vrijwilligers georganiseerd. Er komen vluchtelingen, asielzoekers maar ook anderstaligen die zich in Nederland vestigen.

Wethouder John Does, één van de genodigden, benadrukte in zijn speech het belang van het Taalcafé. Om anderstaligen gelijke kansen te bieden is het Taalcafé een belangrijke plek om Nederlands te leren. Vrijwilligers die betrokken zijn bij het Taalcafé leren ook van andere culturen. Voor deze vrijwilligers is het ook een verrijking.

Grana, gevlucht uit Afghanistan, bedankte iedereen voor de taallessen. Zij is nog maar negen maanden in Nederland en spreekt al een aardig woordje Nederlands. Grana was in Afghanistan biologie lerares en is vast van plan om ook in Nederland aan de slag te gaan als docente. Nederlands kunnen spreken is dan ook erg belangrijk om deel uit te kunnen maken van de maatschappij. Na het officiële deel werd er genoten van een kopje koffie/thee met een taartje en hapjes gemaakt door de bezoekers van het Taalcafé. En konden (oud)bezoekers en begeleiders van het Taalcafé bijpraten.

Gerelateerde berichten