Bibliotheekblad Schrijfwedstrijd: 387 inzendingen

Op 1 augustus was de deadline voor de Bibliotheekblad Schrijfwedstrijd. Wij ontvingen maar liefst 387 inzendingen! Op de achtergrond werd ondertussen de eerste voorselectie uitgevoerd door Anne van den Dool met het volgende resultaat:

Van de 80 inzendingen in de categorie jeugd gingen er 41 door naar de tweede selectieronde.
Van de 307 inzendingen in de categorie 17+ gingen er 109 door naar de tweede selectieronde.

Tijdens de tweede selectieronde zullen de beste 20 jeugdinzendingen en 40 beste volwassenen inzendingen geselecteerd worden.

Vervolgens zullen de 8 juryleden (exclusief voorzitter Gerdi Verbeet) ieder 15 geselecteerde inzendingen beoordelen aan de hand van een beoordelingsformulier. Iedere inzending zal door twee juryleden bekeken worden.

Tijdens de afsluitende juryvergadering zullen in de categorie jeugd en de categorie 17+ een eerste, tweede en derde prijswinnaar gekozen worden. De uitreiking zal op 1 november plaatsvinden bij NBD Biblion, tegelijkertijd met de uitreiking van de Beste Bibliotheek Award. Tevens zal dit te volgen zijn door middel van een livestream. Ook wordt er een boekje gemaakt met de 15 a 20 mooiste inzendingen. Abonnees van Bibliotheekblad ontvangen dit boekje automatisch bij het november/decembernummer. (En uiteraard de deelnemers wiens verhaal gepubliceerd wordt.)

Gerelateerde berichten