Techyoga en De Kleinste Privacyshow op Data Detox Dag (22 januari)

Op zaterdag 22 januari organiseert Huis73 in samenwerking met Fers en SETUP de Data Detox Dag. Paradoxaal genoeg is deze dag online, maar misschien is dit juist wel veelzeggend. We zijn continu verbonden en omgeven met technologie, maar hoe blijven we digitaal gezond? Op Data Detox Dag kun je kiezen uit diverse activiteiten om je technologie-bewustzijn te vergroten en los te komen van je gewoontes.

Begin de dag om 10.00 uur met techyoga en word bewust van je verwevenheid met technologie. Yin-yoga docent Sieta begeleidt je in poses zoals de endless scroll. Ook kun je om 11.00 uur deelnemen aan De Kleinste Privacyshow van Nederland: een programma vol gekke quizjes, het Radje van Fortuin en een omgekeerde mini-bingo waarin je allerlei handige dingen leert over online veiligheid en privacy. Tijdens de lunch, om 12.30 uur, leer je wat algoritmes zijn en hoe je er mee moet leven door ze beter te leren doorzien en kritisch te blijven. En om 14.00 uur zoomen we in op een grote app-schoonmaak en ontdek je welke designtrucs online platforms gebruiken. Ook maak je kennis met alternatieve apps en probeer je deze uit. 

Toegang voor alle workshops is gratis, meld je voor de verschillende sessies aan via deze link!
Data Detox dag is onderdeel van het project VERSE ALGORITMES van het Digitaal Atelier van Huis73 en wordt samen met SETUP en Fers georganiseerd. www.versealgoritmes.nl

Gerelateerde berichten