Triceratop (dinosaurus) bezoekt de LocHal

Foto door Nobu Tamura-Eigen werk, CC BY-SA 4.0,

(Video onder bericht)

Zo’n 67 miljoen jaar geleden stapte hij nog rond in de moerrassen van Wyoming (VS), maar van 27 juni t/m 6 augustus is hij te bewonderen in de LocHal: een echt Triceratops-skelet.

Met drie enorme hoorns, een opvallend nekschild, een gewicht van 5.500 kilo en een lengte van bijna 10 meter was deze plantenetende reus een indrukwekkende verschijning. Naturalis vond hem en vier van zijn vrienden zo’n 10 jaar geleden en bracht de kudde naar Nederland. In de zomermaanden gaan ze op reis; los van elkaar zijn ze te bewonderen in Delft, Haarlem, Leeuwarden, Maastricht en… Tilburg. Dit is een samenwerking tussen Naturalis, Natuurmuseum Brabant en de Bibliotheek LocHal. Het project komt tot stand met financiering van de Vriendenloterij.

Tricerapas
Tijdens de expositie krijgen kinderen die lid worden van de bieb in de LocHal de enige echte Tricerapas (een limited edition biebpas). Ben je al lid? Laat dan je pas pimpen! Naast het bekijken van het triceratops-skelet zijn er zowel in Natuurmuseum Brabant als in de LocHal tijdens deze periode allerlei leuke activiteiten te beleven voor jong en oud. Zo maken kinderen bijvoorbeeld hun eigen dino-prentenboek tijdens Dino-creator en bedenken ze hun eigen scene waarin de triceratops de hoofdrol speelt tijdens Jurrasic Storyboard. Maar ook volwassenen kunnen zich vermaken tijdens een heuse Dino-Pubquiz of een tekenworkshop door Vincents tekenlokaal.

Meer informatie is HIER te vinden.
En op de pagina van Wikipedia vind je meer informatie over Triceratops.

Gerelateerde berichten