Podcast ‘Gek op Boeken’ van start

In Deventer lopen de podcastmakers ook de schrijvende bioloog Midas Dekkers tegen het lijf. Welke boeken neemt hij mee naar huis? En is het eigenlijk leuk om schrijver te zijn?

De boeken in je boekenkast. Het lijkt misschien op water uit de kraan, zo vanzelfsprekend dat ze er zijn. Maar dat is het natuurlijk niet! De nieuwe podcast Gek Op Boeken neemt luisteraars mee in de wereld áchter het boek en de liefde vóór het boek. De Liefde van Lezers en Verzamelaars. Maar ook de Liefde van de makers. Schrijvers. Uitgevers. Vormgevers. Drukkers. Zij gebruiken allemaal de liefde voor boeken om het uiteindelijk in handen te krijgen van de belangrijkste speler in het boekenvak… de lezer.

In de eerste aflevering bezoeken podcastmakers Seb van der Kaaden (uitgever en boekengek) en Jan Willem Winter (cameraman en boekengek) de Deventer boekenmarkt. Hét Walhalla voor boekenliefhebbers. Van verstokte verzamelaars tot jeugdige boekenliefhebbers. Iedereen kan slagen op deze grootste boekenmarkt van Europa. Maar waar zoeken de bezoekers naar? Waar komt hun liefde voor boeken vandaan? En wat maakt dat ze tussen ál die boeken, dat ene pareltje uitkiezen?

In de komende afleveringen gaan Seb van der Kaaden en Jan Willem Winter langs bij alle partijen die zo hard werken aan het maken van al die boeken. Schrijvers, uitgevers, drukkers, verkopers. Allemaal even Gek van Boeken. Om samen de liefde voor het boek te beleven én te vieren!

Beluister hieronder de trailer.

Gerelateerde berichten