Taalhuis Buren/Neder-Betuwe officieel geopend

In het kantoor van Welzijn Rivierstroom in Opheusden is afgelopen dinsdag officieel het Taalhuis van de gemeente Buren en Neder-Betuwe geopend. Wethouder Monique Bettink-Pierik van de gemeente Buren en wethouder Herma van Dijkhuizen van de gemeente Neder-Betuwe waren bij de opening aanwezig en gaven aan erg blij te zijn dat er in hun gemeenten nu ook een Taalhuis is.

Wethouder Bettink-Pierik: “Het is een mooie dag voor onze gemeenten. Fijn dat er nu een plek is waar mensen terecht kunnen voor ondersteuning.” Ze geeft aan dat er nog steeds een taboe rust op laaggeletterdheid. “Maar je hoeft je niet te schamen als lezen en schrijven niet zo goed gaat”, vindt ze. “Veel mensen worstelen bijvoorbeeld met het invullen van digitale formulieren. Ik heb er zelf ook soms moeite mee.” Herma vult aan dat het vaak lastig is voor laaggeletterden om hulp te vragen. “Ik denk dat het Taalhuis de stap naar hulp makkelijker maakt. En ik hoop dat we aan het zelfvertrouwen van mensen kunnen werken. Ik kijk uit naar het op stoom komen van het Taalhuis!”

Het Taalhuis biedt inwoners, die Nederlands als moedertaal hebben, begeleiding en/of scholing als zij moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en of computervaardigheden. Drijvende krachten achter het Taalhuis zijn Elly Hagen van Welzijn Rivierstroom,  Jacqueline van Mook van Bibliotheek Rivierenland en Corine Druijff  van ROC Rivor.

Gerelateerde berichten