Adelina Ignat is de nieuwe Jonge Haagse Stadsdichter

Adelina Ignat is de nieuwe Jonge Stadsdichter van Den Haag. Zij is de winnaar van de middelbare scholen-wedstrijd uit alle stadsdelen van Den Haag. Het winnende gedicht “Bubbel” gaf tijdens de finale de doorslag en zij mag zich in 2024 de Jonge stadsdichter van Den Haag noemen.

De finale van de Haagse scholenwedstrijd vond plaats op donderdag 25 januari in de Centrale Bibliotheek. Sam Hermans, directeur Bibliotheek Den Haag, gaf hiervoor de aftrap tijdens Nationale Gedichtendag. Middelbare scholen uit alle stadsdelen deden de afgelopen tijd mee aan een dichtwedstrijd. Onder begeleiding van Huis van Gedichten schreven de scholieren hun gedichten. De 8 finalisten droegen tijdens de finale hun gedichten voor. De jury bestond uit dichters Sophia Blyden en Hasan Gök en werd voorgezeten door dichter en performer Dean Bowen. Zij kozen voor Adelina Ignat met haar gedicht Bubbel.

In het komende jaar krijgt de jonge dichter het woord bij belangrijke en actuele gebeurtenissen in Den Haag. Zo inspireert zij kinderen en jongeren meer bezig te zijn met taal en brengt zij mensen bij elkaar. De Jonge Stadsdichter van Den Haag is een initiatief van de gemeente, Bibliotheek Den Haag, Huis van Gedichten en het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum.

Het winnende gedicht: Bubbel

Den Haag is een meisje nietsvermoedend, jong
door haar eigen straten huppelend
Als een bubbel net voor de regen komt

Gerelateerde berichten