Amsterdamse lokale omroepen AT5 en SALTO trekken in bij OBA Oosterdok

Samen met de Publieke Omroep Amsterdam (AT5 en SALTO) gaat de OBA in 2023 een duurzame samenwerking aan. Zo krijgen inwoners van Amsterdam de kans om hun mediatalenten te ontwikkelen, digitaal- en mediawijzer te worden en zelf verhalen te vertellen en te delen.

Vanaf 12 december brengt de lokale Amsterdamse omroep dagelijks al het nieuws vanuit hun nieuwe hoofdkwartier in OBA Oosterdok. Met ingang van februari worden hier ook bestaande AT5-programma’s zoals ‘Het gesprek met de Burgemeester’ met Femke Halsema opgenomen en uitgezonden. Daarnaast ontwikkelen de OBA samen met de publieke omroep een gezamenlijke programmering voor Amsterdammers van alle leeftijden. Hier worden onder meer televisieformats, educatieve programma’s voor scholen en buurten en een speciaal talentontwikkelingsprogramma voor aanstormende mediatalenten voor bedacht. Zo kunnen we belangrijke thema’s als literatuur, kunst en cultuur een groter podium geven.

De gezamenlijke programmering komt straks tot uiting in het AT5 MediaLab. Deze volledig uitgeruste opnamestudio wordt op dit moment gebouwd op de nieuwe redactievloer en vormt straks de centrale standplaats voor toekomstige studio-opnames van de omroep. Daarnaast kunnen nieuwe mediamakers, buurtbewoners, lokale organisaties en scholen in dit MediaLab op een laagdrempelige manier oefenen met alle facetten van het mediavak. Denk aan presenteren voor de camera of de opname en montage van video’s en podcasts. Naast de nieuwe opnamestudio in OBA Oosterdok wordt er ook in vier andere OBA-vestigingen in de stadsdelen Nieuw-West, Noord, Oost en Zuidoost een soortgelijk MediaLab geopend. Meer details over de precieze programmering en de opening van deze ‘labs’ worden begin 2023 bekend gemaakt. Houd daarvoor onze kanalen goed in de gaten. Dit alles gebeurt onder een sterk, gezamenlijk motto: informeren en leren door te doen.

Gerelateerde berichten