Bibliotheek Aarschot opent ‘babytheek’

De bibliotheek in het Vlaamse Aarschot heeft op 3 oktober een zogeheten ‘babytheek’ geopend, waar babyspullen geleend kunnen worden waar slechts voor een korte periode behoefte aan is.

De babytheek is een initiatief van vrijwilliger Elisabeth Salaets en werd gerealiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Aarschot en Netwerk Bewust Verbruiken. Bij de babytheek kunnen jonge ouders terecht om babyspulletjes te lenen die ze slechts voor een beperkte periode nodig hebben, zoals een babybadje, maxicosy of borstvoedingskussen. 

Het aspect van duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij de realisering van de babytheek, door kwaliteitsvolle en duurzame baby- en kinderspullen die lang in omloop kunnen blijven te hergebruiken. Gedachte achter de babytheek is gezinnen zo een duurzaam alternatief te bieden voor het kopen van deze producten, aangezien baby’s snel uit hun spullen groeien. 

Tegelijkertijd met de opening van de babytheek vond op 3 oktober in Bibliotheek Aarschot overigens ook de feestelijke lancering van BoekStart plaats.

De babytheek is iedere zaterdag open in de Bibliotheek Aarschot van  13.30 tot 16.30 uur.

Geef een reactie
Gerelateerde berichten