Bibliotheek IJmuiden geeft uitleg over patiëntenportaal

Bijna iedereen heeft een huisarts en staat ingeschreven als patiënt bij een huisartsenpraktijk. Steeds meer huisartspraktijken hebben een patiëntenportaal of patiëntenomgeving. Dat is handig voor het online regelen van afspraken, vragen stellen aan de dokter en het aanvragen van recepten. Maar digitaal is niet voor iedereen even makkelijk te volgen. Daarom organiseert Bibliotheek IJmuiden een themabijeenkomst (Digivitaler) over het patiëntenportaal en digitale communicatie met de huisarts op donderdag 19 mei.

Meer weten?
Kom dan naar de themabijeenkomst op 19 mei van 15:00 uur- 16:30 uur in Bibliotheek IJmuiden. De toegang is gratis, wel graag even inschrijven. Dat kan telefonisch via 0252- 525353, via de website www.bibliotheekvelsen.nl of bij de balie van de Bibliotheek. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek om hieraan deel te nemen.

Gezondheidsvaardigheden
Steeds meer bibliotheken houden zich bezig met gezondheidsvaardigheden. Zo is er onlangs een samenwerking met de Hartstichting aangegaan om in ‘Mei meet maandde bloeddruk te meten. Bij veel bibliotheken (o.a. Veenendaal, Goes, Voorschoten, Wassenaar, Den Haag) is dit mogelijk. Ook staan er enkele congressen op stapel over gezondheidsvaardigheden, o.a. Online workshop Gezondheid en taal voor coördinatoren (31 mei) en miniconferentie Positieve Gezondheid (27 september)

Bibliotheekblad zal in een van de komende nummers ook uitgebreid schrijven over de bibliotheek en gezondheidsvaardigheden.

Gerelateerde berichten