Bibliotheek Roermond krijgt ‘trapgedicht’

Bibliotheek Roermond krijgt 'trapgedicht'

Op zaterdag 29 augustus vindt de officiële onthulling plaats van een gedicht dat de jonge Roermondse rapper en dichter Brohlin Coumans speciaal heeft gemaakt om te worden aangebracht op de trap voor de ingang van de Bibliotheek Roermond. Met het in de trap gebeitelde gedicht wil de bibliotheek zichtbaarder worden en tevens aangeven lezen en literatuur heel belangrijk te vinden.

Brohlin Coumans heeft met ondersteuning van het talentontwikkelingsprogramma van het Huis voor de Kunsten Limburg een workshop gevolgd bij straatpoëziespecialist Kila van der Starre. Hieruit is het gedicht ‘Mijn allerliefste oma leerde mij lezen’ ontstaan. Het is voor Coumans extra bijzonder dat zijn gedicht vereeuwigd is op de trap, want nog geen veertig meter verderop in de Neerstraat, op de hoek met de Brugstraat, staat een kunstwerk van zijn oma Truus Coumans: het beeld ‘de heks “Hiacinthe”’, aldus Bibliorura in een persbericht.

Bibliotheek Bibliorura heeft de jonge Roermondse dichter en rapper Brohlin Coumans gevraagd een gedicht te schrijven voor op de trap voor de bibliotheek om zo de aandacht van de voorbijganger te trekken en daarmee voor meer zichtbaarheid van het gebouw te zorgen. Het gedicht is voor de bibliotheek ook een manier om duidelijk te maken lezen en literatuur heel belangrijk tevinden. Het gedicht is het eerste straatgedicht in Limburg dat speciaal voor een locatie geschreven is.

De feestelijke onthulling van het ‘trapgedicht’ vindt plaats op zaterdag 29 augustus vanaf 17.00 uur buiten voor de bibliotheek. Het gedicht zal onthuld worden door Brohlin Coumans, wethouder Ferdinand Pleyte en directeur-bestuurder van de bibliotheek Jeanine Deckers. Na het officiële moment kunnen bezoekers deelnemen aan een poëzieworkshop gegeven door Brohlin of luisteren naar een lezing van Kila van der Starre, specialist straatpoëzie en oprichter van de website straatpoëzie.nl.

Geef een reactie
Gerelateerde berichten