Bijeenkomst knippen en plakken in kinderliteratuur (22 juni, Amsterdam)

Foto door: Onderwijsgek – Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19731364

Sleutelen aan het oeuvre van Roald Dahl leidde tot ophef. Critici noemden het zelfs censuur en vragen zich af of dit het einde is van de weerbaarheid van kinderen. Wat zijn de richtlijnen voor het schrijven van een kinderboek? Of zijn er geen richtlijnen nodig omdat kinderen weerbaarder zijn dan we denken? 

De leeslijst voor de week van lentekriebels leidde tot bedreigingen aan het adres van Rutgers, het expertisecentrum voor seksualiteit. Het korte verhaal trainer van Pim Lammers uit 2015 zorgde recentelijk voor veel ophef met doodsbedreigingen als gevolg. In hoeverre bestaat literaire vrijheid als het om kinderen gaat?

Expert op het gebied van seksualiteit Belle Barbé, journalist Maarten Dallinga en auteur Ted van Lieshout gaan op donderdag 22 juni het gesprek aan over artistieke vrijheid en de rol van kinderboeken in onze samenleving. Alledrie hebben ze ervaring in het schrijven of maken van opvoedingsmateriaal voor kinderen over verschillende thema’s waaronder seksualiteit. Zij gaan het gesprek aan over de reikwijdte van artistieke vrijheid in kinderliteratuur.

Aanmelden kan HIER.

Gerelateerde berichten