Certificering voor Taalhuizen in De Bilt, Soest en Zeist

Wethouders Anne Marie ’t Hart, Laura Hoogstraten en Aukje Treep-van Hoeckel en Jan Brands- leever, directeur- bestuurder KunstenHuis Idea. Foto door Mel Boas.

Taalpunten De Bilt, Taalhuis Soest en Taalhuis Zeist zijn gecertificeerd door de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) voor de periode 2023-2027. Tijdens de auditbezoeken is de kwaliteit en toekomstbestendigheid van de taalhuizen getoetst.   

Jan Brands-Leever, directeur-bestuurder KunstenHuis Idea: “Met deze certificaten laten we zien dat onze functies en diensten op een goede manier uitgevoerd worden en voldoen aan de kwaliteitsnormen. Op ons beleid en financiële borging én op ons activiteitenaanbod en dienstverlening scoren we zelfs een 8. Een groot compliment voor onze deelnemers, medewerkers, vrijwilligers en samenwerkingspartners.” 

Initiatiefnemer Bea Rigter van KunstenHuis Idea onderstreept de waarde van de certificering. “Het certificeringstraject helpt ons om onze dienstverlening én onze werkwijze onder de loep te nemen. We zijn pionierend begonnen met het taalaanbod dat er was en hebben dat bij elkaar gebracht en uitgebreid. Nu hebben we samen met Stichting Balans Soest, Steunpunt Vluchtelingen De Bilt en MENS De Bilt een goed overzicht van het gehele regionale taalaanbod. We bieden een passend taalaanbod.” 

In de gemeenten De Bilt, Soest en Zeist kunnen inwoners bij de taalhuizen en taalpunten terecht voor individuele taalcoaching, conversatiegroepen, taallessen en taalcafés. In de bibliotheken in Bilthoven en Soest en Zeist zijn open inloopspreekuren, waar bezoekers onder begeleiding van een docent zelfstandig kunnen studeren en advies krijgen.    

Een goedlopend Taalhuis en Taalpunt is er niet zomaar. KunstenHuis Idea bedankt de gemeenten De Bilt, Soest en Zeist voor de ondersteuning. Veel dank ook aan de docenten Agnes Rijksen en Elfriede van Nunen en de collega’s van de samenwerkingspartners Odile Bekkering, Marinke Oosterom en Mohamed Omar Salim. Dank aan de vele vrijwilligers die zich inzetten. En vooral een groot compliment aan al die deelnemers die hard weken om hun taalvaardigheid te verbeteren en daarin zoveel voortuitgang boeken.” 

Gerelateerde berichten