Cubiss lanceert kinderboekenpodcast voor groep 6, 7 en 8

Cubiss is gestart met de kinderboekenpodcast Leesbeesten & Luistervinken, met als uitgangspunt meer leesplezier in de klas te brengen. In de serie podcasts staat het gesprek tussen kinderen en kinderboekenschrijvers centraal. In de eerste aflevering is Paul van Loon te gast.

Cubiss meldt over de podcast dat het uitgangspunt is dat kinderen zo de verhalen achter hun favoriete boeken ontdekken en tevens leestips krijgen. ‘Maar hoewel de nadruk ligt op lezen leren ze ook andere vaardigheden. Bij iedere podcast maakt Cubiss namelijk een lesbrief. Hierin gaan kinderen aan de slag met belangrijke vaardigheden als spreken en luisteren. Ook digitale vaardigheden komen aan bod,’ aldus Cubiss. Doel is dat meer kinderen met plezier gaan lezen.

In de eerste aflevering gaan Emie (11), Quinten (10), Iza (11) en Mieke (11) onder andere in gesprek met schrijver Paul van Loon. De schrijver van onder andere Dolfje Weerwolfje en de Griezelbus vertelt waarom hij is gaan schrijven en welk boek hem heeft geïnspireerd. Ook legt hij uit waarom lezen in de klas belangrijk is. In de tweede aflevering staat Jacques Vriens centraal.

Leesbeesten & Luistervinken is een initiatief van Cubiss en wordt uitgevoerd in samenwerking met Radiorakkers. De podcast is onder andere te beluisteren via Apple Podcasts en Spotify of via de website Kinderpodcasts.

Aflevering podcast Leesbeesten & Luistervinken

In 2018 lanceerden de kinderboekrecensenten Bas Maliepaard (Trouw) en Jaap Friso (JaapLeest.nl) de eerste Nederlandse kinderboekenpodcast, getiteld De Grote Vriendelijke Podcast. Eerder dit jaar werd De Waanzinnige Podcast gelanceerd, een initiatief van Maya Shamir (programmamaker) en Marije Ravelli (podcastmaker), waarvan het achterliggende idee ook is alle kinderen in Nederland aan te steken met leesplezier. 

Geef een reactie
Gerelateerde berichten