De Grote Podcastlas uitgeroepen tot beste onderwijspodcast

Tijdens het Seminar Podcast voor het mbo/hbo in De Nieuwe Bibliotheek kreeg De Grote Podcastlas de prijs voor Beste Onderwijspodcast. Op het seminar in Almere waren honderd docenten, studenten, podcasters en bibliotheekmensen bij elkaar om te bespreken hoe podcast in het mbo en hbo ingezet kan worden.

De Podcastlas werd geprezen vanwege het enthousiasme, het laagdrempelige en het educatieve karakter. Een goed voorbeeld hoe enthousiaste docenten en studenten samen een podcast kunnen maken die in het onderwijs ingezet kan worden.

De Grote Podcastlas is de audioversie van de atlas en wordt gemaakt door drie geografen; Hugo Noordman, Max Gerritsen en Leon Boelens. Elke week nemen zij je mee op reis naar een ander land waar ze je van alles over vertellen. Aan de hand van een aantal vaste thema’s in drie blokken vertellen ze je de mooiste verhalen en de meest opvallende feitjes. Waarin zijn andere landen het beste? Waarin het slechtste? Wie is hun Erasmus en wie is hun Cruijff en hebben zij iets als een ‘stroopwafel’? Eigenlijk gewoon alles waarvan je zou willen dat het in je atlas stond. Met de disclaimer dat de drie geen experts zijn en nooit volledig, praten ze met gemak een uur vol. En met succes: De Grote Podcastlas heeft inmiddels zo’n vijfduizend luisteraars per week.

De makers van de Grote Podcastlas kennen elkaar van de studie Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit Utrecht. Ieder is na de studie een andere kant opgegaan: Leon werkt bij een campagnebureau, Max als GIS-adviseur, Hugo stond een tijd als aardrijkskundedocent voor de klas en werkt nu bij een gemeente. De combinatie van drie specialisaties binnen geografie én van drie karakters werkt aanstekelijk.

Het seminar werd georganiseerd door de Podcast-Academy, een samenwerking van De Nieuwe Bibliotheek en Flevomeer Bibliotheek, EasyFM en Clipjesfabriek. Dankzij een mooie subsidie van de Provincie Flevoland.

Gerelateerde berichten