Doe mee met de Probiblio’s etalagewedstrijd met als thema koken

Photo by Jimmy Dean on Unsplash

Als bibliotheek is het belangrijk om goed zichtbaar te zijn voor je publiek. Probiblio daagt bibliotheken opnieuw uit om met een frisse blik naar hun raamoppervlakte te kijken, als creatieve en interactieve etalages voor hun programmering en collecties. Doe je mee met Probiblio’s vierde etalagewedstrijd? Dit keer is het thema: Koken!

Het thema van deze vierde etalagewedstrijd is ‘koken’. In de breedste zin van het woord, we dagen je uit om om je heen te kijken en te ontdekken wat je allemaal met dit thema kunt. Het koken van heerlijke recepten, het maken van brouwsels, lettersoep, kokende verhalen, (eeuwenoude) eet- en kookgewoonten, familierecepten, enzovoort. En ook relevant: jouw etalage sluit dan mooi aan bij Kookboekenweek 2022 (4 t/m 13 november). Of misschien wel bij Halloween (31 oktober)?

Hoe kun je meedoen?
Met het aankleden van jouw etalage kun je voorbijwandelend publiek (van alle leeftijden) dag en nacht inspiratie bieden. Welke raakvlakken heeft jouw bibliotheek met het thema? Licht bijvoorbeeld een bepaalde themacollectie uit, vraag aandacht voor bijzondere programmering die met koken te maken heeft en zorg er vooral voor dat het zinnenprikkelend is…
Stuur een foto of filmpje van jouw etalage vóór 4 november 2022 naar communicatie@probiblio.nl. We beoordelen de etalage op originaliteit, opvallendheid en de mate waarin alle zintuigen geprikkeld worden. Bibliotheken in het hele land kunnen meedoen!

Wat kun je winnen?
De bibliotheek die de meest originele en opvallende etalage heeft, reikt Probiblio een mooie prijs uit. Wegens subsidie maken enkel bibliotheken uit Noord- en Zuid-Holland kans op de hoofdprijs: tickets voor Het LAM in Lisse met je hele team! Maar voor bibliotheken buiten het werkgebied hebben we een mooie prijs beschikbaar: een cadeaubon van Beekwilder, dé winkel voor de aankleding van je etalages. De winnaar wordt in november bekend gemaakt, over de uitkomst wordt niet gecorrespondeerd.

Tips voor jouw etalage
In dit artikel geeft Probiblio tips hoe jij met je etalage een eerste indruk kunt maken op jouw omgeving. Tipje van de sluier: focus op waar jouw bibliotheek voor staat, en laat dit op al jouw communicatie-uitingen zien, zowel in de bibliotheek als online. Je vertelt als het ware één verhaal.

Meer informatie?
Neem contact op met Karen Bertrams of Julia van Haaster.

Gerelateerde berichten