Eerste aflevering boekenprogramma Brommer op zee (18 april)

Ruth Joos en Wilfried de Jong zijn de presentatoren van het nieuwe boekenprogramma Brommer op zee waarin ze wekelijks schrijvers en dichters interviewen over hun werk. In de eerste aflevering zijn onder anderen te gast: Josse De Pauw en Sophie Lakmaker.

Josse De Pauw is een Vlaamse acteur, regisseur en auteur van het monumentale boek ‘Werk’ uit 2000. Hij komt meer dan 20 jaar later met een tweede boek: ‘In open veld’. Aan de vooravond van zijn 70e verjaardag blikt hij terug op het begin, maar is zijn leven nou eigenlijk al begonnen?  Ook te gast is Sophie Lakmaker, de auteur van ‘De geschiedenis van mijn seksualiteit’, een coming-of-age-roman vol bravoure over gender, relaties en seks, maar ook over eenzaamheid en verlies. In de maand april is het deze roman van Lakmaker die centraal staat in de online boekenclub van Brommer op zee waarin kijkers samen met de auteur een boek lezen en leesopdrachten behandelen. Joos en De Jong gaan in gesprek met auteur én lezers.
In het schrijfhok ontmoet Wilfried de Jong iedere week een andere schrijver. De Jong schrijft een boodschap aan de gast die vervolgens tijdens de uitzending iets terugschrijft. Aan het einde van de uitzending komt het antwoord.

Brommer op zee is een VPRO-productie voor NPO 2 en Canvas.

Brommer op zee vanaf zondag 18 april wekelijks om 19.25 uur bij de VPRO op NPO 2 en om 22.00 uur op Canvas. Meer informatie: vpro.nl/brommeropzee

Geef een reactie
Gerelateerde berichten